• 6968
    oyunlarına dair bazı çıkarımlarda bulunduğumu düşünmekteyim. sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. bu takım bu kadro kalitesi ve teknik ekip kalitesiyle ilk üçü zorlar.
    irfan
    ferdi serdar ciku oster
    ismail
    mert hakan fred
    cengiz dzeko tadiç
    son maçına bu kadro ile çıktı. yaptıkları ile yapmak istedikleri çok çok farklı. oyunu bir kere ne olursa olsun sola kaydırıp sete tadiç üzerinden gitmek istiyorlar. bu doğrultuda fred ve mert hakan çok hareketli olarak sola kayma eğilimi gösteriyor. ferdi topu aldığında saha içine doğru dikine toplu koşu yapıyor. o sırada dzeko kendi yarı sahasına doğru hareketlenip tadiç'i forvet bölgesine sokuyorlar. sol bek tadiç'in yerine koşarken sağ bek boş kalıp göbekte aniden 5 futbolcu ile oyunu sıkıştırıyorlar. topu sola taşıyamadıkları zaman sağ kanadı kullanmak istediklerinde cengiz'in sistem ile alakası olmadığını gördük. çünkü cengiz oyun yapısı ile al soluna içeri gir orta ya da şut at oyuncusu. boş alan futbolcusu. hatta bir ara çizgiye indi orda bile soluna çekmek isterken topu kaybetti. hücum repertuarı çok çok zayıf. ben bu feneri defansif olarak 2021-2022 sarri'nin lazio'suna ofansif olarak da filozof şenol'un orta kafa gol oyununa benzettim. hatta maçın ilk yarısı arda babel feghuli zamanındaki galatasaray gibi temposuz, ağır, ve kreatiflikten uzak kaldılar.
    top rakibe geçince 6 oyuncu yarı sahada ve daha çok kanatları kapatacak şekilde yayıldı. eğer rakip takımın torreira, gedson, ndiaye, bakasetas, sergio tarzı bir oyuncusu varsa 3 top ile sürekli ceza sahasına girer. göbek o kadar savruk durumda ki seçilmemiş ancak atanmış milletvekili ismail yüksek tempo ayarlamak için maç içinde 4 kilo verdi.
    transfer sezonu bitesiye kadar eğer bir 8 numara, bir sağ bek ve bir forvet daha almazlarsa bu takımın ilk üçü zorlaması çok olası. öyle meybuz falan da değil isimli ve ne vereceği belli kişiler almak zorundalar. şu oyun ve oyuncu yapısı ile jesus'un fenerine karşı oynasalar 4 yerlerdi.

    (bkz: 21 ağustos 2023 samsunspor fenerbahçe maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın