resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 7249
    galatasaray futbol takımı teknik direktörüdür. hoca geldiğinden beri desteklerim. yapım gereği armayı taşıyan kim varsa desteğimi veririm, affetmem.

    insan en nihayetinde, geldiğinden bu yana çalıştırdığı diğer takımlar arasında en ciddisi, en büyüğü galatasaray'dır. belli mi olur, hoca bu saatten sonra avrupa bile yapabilir. ben inanıyorum. özellikle son kamp dönemi, maçlarıyla, oyuncu değişiklikleriyle hoca sosyal medyada bizzat bizim taraftarımız tarafından yerden yere vuruldu, space odaları bunlarla doldu taştı. neymiş? galatasaray kültürü eleştiri kültürüdür. eyvallah doğrudur. fakat insan en nihayetinde dediğimiz noktanın içindeki özne kendisidir. pozisyonu çalıştırmış, aynı sekans maç içinde gelmiş, topçu harcamış pozisyonu, hop okan formsuz, okan dakika 70'leri bekliyor falan.

    kerem, barış, kimine göre berkan, nelsson, abdülkerim, önde mertens'in hiç ettiği pozisyonların baş suçlusunun hoca olmayacağı kanaatindeyim.

    hocayla alakalı kredi miktarı konuşuluyor, ben şöyle bir örnek vereyim, meşhur 7-0'lık başakşehir maçında capsi de çıktı, maç 7-0 olmuş hocanın düşünceli bir pozu çıkmış ve altına "lan maç 7-0 olmuş, ne düşünüyorsun" minvalinde makaralar düşmüştü. hoca doğrusunu yapıyordu, nedenini futbola global bakabilen herkesin çok net görebileceği bir imaj vermişti, hem de istemsiz bir şekilde. pep skorunu aldığı her maç, oyuncularının doğru olanı yapması için, zaten skoru almışsınız, ne yapıyorsanız yapın demiyor.

    trabzon maçının golden önceki pres uygulaması bunun en güzel örneğidir. bakambu'nun nerede baskı yaptığını falan bir kez daha düşünecek olursak, okan futbola çok ciddi kafa yoruyor. bu sebeple lütfen kredi gibi ifadeleri hoca hakkında düşünmeden önce, bir de bu açıdan bakın.

    twitter'da fabio diye biri var, onun bu anlamda sekans sekans yazdığı notları okursak, okan hocanın yaptığı, yapmak istediği modeli görüp daha iyi anlayabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın