• 331
    2023 cincinnati atp finalinde carlos alcaraz ile birlikte inanılmaz bir final izlettiler. hayatımda izlediğim en iyi tenis maçıydı diyebilirim. üç set tam 3 saat 50 dakika sürdü ve sonunda kazanan djokovic oldu.

    ilk sette djokovic 4-2 öne geçmişti. alcaraz çok iyi bir geri dönüş yaparak seti 7-5 kazandı. maç güneşin altında oldukça sıcak bir havada oynanıyordu. djokovic ilk setten kıpkırmızı oldu. bir sürü basit hata yaptı. ikinci sete de alcaraz hızlı girdi. 4-2 öne geçti. djokovic tansiyonunu falan ölçtürdü, nefes almakta zorluk çekiyordu. maç bitti gibiydi, ne olduysa bundan sonra oldu. kendi servis oyunlarına bir şekilde tutunan djokovic, alcaraz’ı biraz uyuttu ve birdenbire 5-4 e getirdi maçı. bu sırada güneş kortun üstünden çekilmeye başladı. o öldürücü sıcak yerini gölgeye bıraktı. böylece djokovic maça sıfırdan başladı ve tiebreakte maç puanı çevirip seti kazandı.

    üçüncü set bambaşkaydı. o maçın ortalarındaki kırmızı, nefes alamayan djokovic, oldukça diri gözükmeye başladı, alcaraz düştü bu sefer. sette 5-3 e geldi. djokovic ikinci kez servis kırıp 6-3 bitirmek üzereyken alcaraz birkaç tane maç puanı çevirdi, hele bir tanesi çok etkileyiciydi. herkes djokovic kendi servisine tutunup 6-4 bitirir diye beklerken alcaraz yine maç puanları çevirip, seti 5-5 yaptı. iki taraf da maç boyunca inanılmaz dönüşler yaptı. sonunda tie breakte kazanan djokovic oldu. djokovic maç sonu hayatımda oynadığım en zor maçlardan biriydi dedi. binlerce maç yaptığını düşünürsek, önemli bir demeçti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın