resim
Gedson Carvalho Fernandes
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.83
Uyruk:Portekiz
  • 3508
    kolay bulunabilecek tipte bir futbolcu değil. çünkü merkezde kendisi gibi hızlı ve dribbling kabiliyeti olan futbolcu bulmak zor fakat kendisiyle ilgili ciddi bir sıkıntı var: bazı merkez oyuncusu özellikleri çok zayıf. çok fazla kanat özellikli bir futbolcu. aslında fm tabiriyle tam anlamıyla bir mezzela.

    kendisi enerjisi ve çevikliği sebebiyle hep çok etkili görünüyor ancak dikkat ederseniz verimliliği çok düşük. verimlilikten kastım hücum anlamında tabii. yani topu alıp gidiyor fakat çok azında doğru düzgün bir şut veya pasla sonuçlanıyor. gidiyor, gidiyor sağa sola atıyor. oyun görüşü ve pas kalitesi sıradan. kilit açma özelliği zayıf ve istikrarsız. bazen çok iyi paslar çıkarsa da genelde verimsiz yani. şutları istikrarsız. merkezde kuvvetli bir delici, geçiş hücumları için çok iyi bir savunmacı, ikili mücadelelerde kuvvetli fakat pozisyon bilgisi de zayıf. yani rakiple birebir kalırsa, rakibin arkasından koşarsa topu alabilir fakat rakip oyuna yerleştiğinde pozisyon bilgisi zayıf. mesela rakip sete yerleştiğinde amir ve salih, gedson'a göre çok daha iyi pozisyon alıyor bence.

    gelelim bize. bir masal uydurdular ''gedson tipi adam lazım torreira'nın yanına.'' diye herkes de buna inandı. bizim zaten 2 tane enerji depomuz var: boey ve torreira. biz genelde çok kapalı savunmalara hücum ettiğimiz için bize çok daha ince işler yapacak biri lazım. savunmadan çıkarken de daha iyi pozisyon alabilen, top dağıtabilen birisi lazım. dolayısıyla biz gedson'la belki daha iyi baskı yaparız ancak oyun kurulumundaki sıkıntılarımıza hiçbir çare olmaz hatta sergio'dan da geriye gidebiliriz. mesela biz 4-3-3 oynasaydık belki torreira önüne sergio-gedson ikilisi çok iyi olabilirdi. sergio'nun fiziksel zaafiyetini ve temposuzluğunu gedson ve torreira ile çözer, zaman zaman da merkezden delebilirdi fakat mevcut kadroya geçiş hücumunda da katacağı fazla bir şey yok zira kerem, zaha, ziyech hatta zaman zaman mertens gibi zaten bizi hızlı çıkarabilen bir sürü oyuncumuz var. öyle ki bazen hızlanmamız değil yavaşlamamız ve topun kıymetini bilmemiz gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın