• 568
    maçın başında abdülkerim ciddi bir kaç hata yaptı ki bir tanesinde golü yiyebilirdik. hakemin de etisiyle tempoyu artıramadığımız her dakika trabzonun direnci arttı. ama burada nelson'un toparlanmış oyunu ve oliveira'nın kaçak güreşmemesi, üstüne bir de torreira'nın oynaması olunca trabzon etkili hiç bir şey üretemedi.

    attığımız gol hull city hazırlık maçında attığımız gollere benzedi. önde ani baskı, kapılan topun hızlıca kaleye götürülmesi ve tek vuruş. asist kerem gol icardi. ikili kaldığı yerden devam etti.

    barış çok etkisizdi. angelino ilk yarı o beklediğimiz ortaları ve pasları pek yapamadı. genel olarak takımın mücadele gücü çok yüksekti ki önemli olan da buydu. sonrasında kalite sizi bir şekilde galibiyete götürüyor zaten.

    ilk yarının ardından hakem ipleri biraz daha eline almak istedi. çok net bir şekilde sahada olay çıksın, tribünlerde olaylar olsun, oyunculara kırmızı göstereyim diye fırsat bekledi. burada sakinliğini koruyan oyunculara, teknik ekibe ve tribünlerdeki taraftarlara helal olsun. ben kesinlikle o kadar sakin kalamazdım. bu duruş bizim sakince mücadelemize devam edip galibiyet kazanmamızı sağladı. oyuncu değişikliklerinde bu sefer geç kalmayan hoca oyuna doğru zamanda müdahale ederek hafif artan trabzon baskısını kırdı. doğru isimler oyuna girdi ve doğru isimler oyundan çıktı. daha önce yazmıştım hoca hatalarından ders alıyor diye. işte hocanın en sevdiğim yanlarından birisi bu. birincisi ise hiç acımadan her seferinde fenere çakması :))

    maçın yıldızı net icardi. hala hazır değil. ama öyle klas ki. her açıdan, her uzvuyla gol atabiliyor. avrupanın en büyük kulüplerinde hala forvet yokken bizim bu adamı 10 kağıda almamız muhteşem bir olay. kerem daha toparlamış gibi geldi ama hala gergin. şunu unutma kerem senin ispatlamak zorunda olduğunu hiç bir şey yok. oyununu oyna yeter. yunus kesinlikle barış'tan hem daha iyi hem daha zeki. ama bir şeyler eksik hep. özgüven mi dersiniz, şans mı dersiniz bilemem ama tete de geldikten sonra artık hiç şansı kalmadı yunus'un. yolu açık olsun. mertens istekli ama etkisiz, oliveira istekli ve mücadeleciydi. dikkatinizi çektimi bilmem ama oliveira gidip gelemediği için okan hoca onu 6 numara gibi oynattı. torreira ileri geri oynadı. bu da oliveira'nın daha etkili görünmesini sağladı. ama asıl ondan beklediğimiz ara paslar, dikine oyun yönlendirmeleri olmayınca ve torreira da bu konuda eksik kalınca oyunu istediğimiz kadar zenginleştiremedik. bu taktik değişiklik okan hocaya artı yazdırır.

    hakeme söylenecek çok bir şey yok. geçen seneki alanya ve başakşehir maçlarından sonra gördüğüm en taraflı performanstı. umarım burnundan fitil fitil gelir yaptığı herşey. maçtan sonra hem hocanın hem başkanın direk çıkıp tepki göstermesi çok önemliydi. geçen sene o hatayı yaptık ve çok beklemiştik. bu sene başkanın dediği gibi erken başladılar, bizim de erken tepki göstermemiz önemliydi.

    çok önemli bir virajı kayıpsız atlattık. yeni oyuncular hazır olana kadar en az 3-4 hafta geçer. çok sıkışık bir takvim olacak. bu süreci en az zararla atlatırsak sene sonu allah'ın izniyle yine şampiyon oluruz. gergin bir maç oldu. ancak icardi 2'yi atınca rahatlayabildik. emeği geçen herkesi kutlarım. harika bir akşamdı.

    son olarak: taraftar harikaydı...
App Store'dan indirin Google Play'den alın