• 105
    haklarında skandal yorumların büyük bir rahatlık ve anaokul sınıfı nedenselleştirmelerle yapıldığı futbolcular.

    seçilen küçük bir örneklem kümesini -seçtiklerini dahi saçma sapan okuyarak- bütün bir evrene mal eden, haklarındaki öznel yargılamaları ile yaptıklarını normlaştıran pratiklerin ne anlama geldiğini anlatmaya çalısmak bile zul geliyorken doğallaştırıp süsleyenleri görmek müthis yoruyor.

    x alman: türkler barbar. bağırarak konuşuyorlar. kurallara uymuyorlar.
    stuttgartta otomotiv firmasında çalışan y alman: türkler cok çalışkan. firmamızda sorumluluk almaktan ve gerekli görevleri yapmaktan çekinmeyen kibar insanlar.

    x, 1950'de göç ile giden, karın tokluguna uzun zaman çalışan türk ailenin şuan orta yaşlı çocuğu olabilir. alman devletinin, tüzel kimliği ile de itiraf ettiği üzere doğru entegre edilememiş ve alman kültürünü benimseyememiş bir ailenin çocuğu için x'in yaptığı türklere barbar ve medeniyetsiz demek.

    y, son zamanlarda türkiye'den beyin göçü ile gelen genç, calışkan türk'ten çok memnun kibar ve medeni olarak görüyor.
    ortada 1 etnisite var. türk medeniyetsiz mi medeni mi? insanları, sosyo-ekonomik sartlardan, politik evreninden bağımsız değerlendirip irkı üzerinden kişilik ozellikleri biçmek çok değilse 16 yaşından sonra bitmesi gereken bir şey. maalesef, eğitim sistemi yıllar içinde çöp edilmiş canım ülkemizde marjinal kalan bunları söylemek oluyor. herkesin bilinçaltında nietchze'nin köle-efendi diyalektiği çalışıyor. efendiğilini benliginde mesru kılabilmek için aşağılayacak bir köle arıyor ve bu da her dönem daha esmerini aramamızla son buluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın