• 13
    çok da anlaşılmayacak bir durum olmayan transferdir.

    öncelikle bu sezon kiralama bedeli olarak 5 milyon avro alınmış. 1.375 milyon avro bonus ise aston villa takımında giyeceği forma sayısı ile ilgili değil; bu takımın premier lig'deki başarısı, artı konferans ligi'nde belli bir seviyeye gelmesi ve zaniolo'nun belki de atacağı gol sayısıdır.

    şarta bağlı zorunlu satın alma: oynayacağı maç sayısı ile ilgilidir. bu sayı kaç bilinmiyor ama bu çocuk orda oynarsa zaten çoğu maçı kaçırmaz. bunun kadar yetenekli oyuncuları kaç tane var ki? buradan da 22.5 milyon avro gelecek. 5+22.5= 27.5 milyon avro'ya bonservis bedeli belirlenmiş.

    gelelim asıl mevzuya: +15 milyon bonus. bu bedel neredeyse bonservis bedeli kadar. asyon villa, zaniolo'yu satın alacaksa zaten takim da tutmak isteyecektir. öyle premier lig şampiyonluğu gibi hayali şartlar yoktur bunun içinde. belli bir başarı kıstası konulmuş ve parça parça belirlenmiştir. misal: seneye ilk 6'da olursanız 5 daha ateşleyin, bu sene konferans ligi'ni alırsanız 3 daha verin gibi bir şey. ne biz ne de onlar bu kadar büyük bir bedeli tek başarıya koymayız. bir nevi kumar olur bu. 30 maç oynarsa 15 daha alırım dememizi kabul etmeyecekleri gibi biz de bonservisi vereceksek premier lig şampiyonluğu olursa 15 daha alırım diyecek kadar salak değiliz. aston villa'nın şampiyon olacağına dünya üzerindeki hiçbir insan ihtimal vermez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın