resim
Mattéo Elias Kenzo Guendouzi Olié
Takım:Lazio
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.85
Uyruk:Fransa
  • 298
    ben kendisinin galatasaraya transferini istemiyordum ki maliyetinin asıl sebep olduğunu söyleyebilirim.
    (bkz: #3660479)

    bunun yanı sıra kendisini istememe nedenlerim galatasaray marsilya eşleşmesiyle alakalı değil. biraz tanıdığım bildiğim maçlarını takip ettiğim bir oyuncudur çünkü marsilyayı hem taxi film serisi nedeniyle hem bizle eşleştikleri dönemde hem de cengiz ordayken(yurtdışında oynayan yerli oyuncuların takımlarını izlerim)takip etmeye çalışıyordum ki pek haz etmediğim eski hocamız tudor da oradaydı.

    top kapması, çalışkanlığı, temposuyla aslında şu anda aradığımız profil olabilir. ben kendisini istemiyorken oraya daha topla becerisi yüksek bir oyuncu arzuluyordum. fakat takıma kstılan zaha tete ve muhtemelen ziyech gibi isimleri görünce zaten bizim top ayağındayken iş yapacak oyuncu sayımız gayet arttı. zaniolo ve rashica topu kullanma açısından bu yeni transferlerimizden açıkçası gerideydi. tabi ben bir zaniolo hastası olarak italyan aygırının set oyunundaki eksikliğinden bahsediyorum yoksa şutörlüğü enfestir. rashica ise top ayağındayken pas ve orta konusunda becerili olsa da adam geçme ve oyun kurma açısından üst klas değildi.

    şimdi ise ileri hatta elimizde eski tabirle top cambazı adamlar var. bize orta sahada gereken adam torreiraya eşlik edecek nispeten boylu, fiziği ve çalışkanlığı yüksek bir isim olmalı. yani berkanın daha yetenekli daha kaliteli bir versiyonunu bulmalıyız. bu nedenle guendouzi bu ihtiyacı karşılar mı, karşılar.

    benim kendisinde eksik gördüğüm yönler ise savunmada gerçekten sakar. hele bizim ligde alakasız yerlerde rakibe duran top ve penaltı kazandırır bazı maçlar saç baş da yoldurur. bunun yanı sıra oyunun üçüncü bölgede kurulumunda kapalı savunmayı şutuyla veya pasıyla açabilecek bir adam da değil. zaten biz bu işi yapan adamları ön hatta aldığımız için bu defosunun hiç önemli olmadığı kanaatindeyim.

    uzun lafın kısası hem guendouzinin yaptığı işi yapacak hem de zirve dönemindeki selçuk gibi kilit açacak adamı zaten 50 milyon eurodan başlattıkları bir dönemdeyiz. o nedenle ben artık kendisinin transferine karşı değilim uçuk rakamlar olmadıkça da destekliyorum. bize derbilerde ve avrupada sahaya sertlik ve çirkeflik katabilecek takımının oyunundan çok rakibin oyununa odaklanacak ve bozacak bir adam lazım. bu yönleriyle bakınca şu an için guendouzi ideal bir profil olarak görülebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın