resim
Hakim Ziyech
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fas
  • 337
    "türkiye'ye transfer olabilir" dedikodusu günlerdir piyasada dolaşırken sözlükte istisnasız herkesin "o enayi kulüp biz olmayalım lütfen" dediği futbolcuydu. dün gece ve sabah itibariyle artan "o takım galatasaray" haberleriyle birlikte, önce "yanlış transfer ama ne yapalım, formamıza giyerse destek olmak zorundayız" çizgisine geçiş yapıldı. sonra da öğlene doğru bambaşka bir görüşe geçiş yapıldı ve yaklaşık 3-4 saattir ne kadar büyük ve kaliteli bir oyuncu olduğu yazılıp çiziliyor.

    parçası olmaktan mutluluk duyduğum sözlüğümüzün en sevmediğim tarafı da bu. 24 saat önce sözlükte bir anket çalışması yapılsa "rashica mı ziyech mi" sorusu üzerine, cevap 99% rashica çıkardı muhtemelen. hatta "ziyech alınmasın da, gerekirse rashica transferi de olmasın" denilirdi. 18 saat önce rashica beşiktaş'a transfer oldu diye anında "vizyonsuz, faydasız ve salak bir oyuncu" haline dönüştü. ziyech de bize transferi bitme aşamasına geldi diye "büyük ve çok kaliteli oyun kurucu" oldu anında. şu an bu şekilde entryler girenler rashica galatasaray'a, ziyech beşiktaş'a gitseydi bunları yazmayacaklardı elbette ki. ziyech'in ne kadar boş, ne kadar saçma bir transfer olduğunu, beşiktaş'ın büyük kazık yediğini, bizim ise rashica transferiyle eksik olan parçayı tamamladığımızı yazacaklardı muhtemelen. 24 saatte iki futbolcu özelinde gerçekleşen iki farklı transfer her şeyi değiştirebiliyor ama fikir bazında bu kadar radikal ve keskin dönüşler bana maalesef inandırıcı gelmiyor.

    galatasaray yanlış bir transfer yapabilir; galatasaray'ı yönetenler yanlış bir politika izliyor olabilirler; galatasaray'ın kadroda bulunan veya transfer etmek istediği bir futbolcu galatasaray için doğru bir isim olmayabilir. bu konular üzerinde üç maymunu oynamak değildir taraftarlık. taraftarlığı koşulsuz şartsız bir itaate dayalı destekleme vazifesi olarak tanımlayanlar, bence çok büyük yanlış yapıyorlar. bu konuların hepsinin konuşulabilmesi, insanlara olan sevgimiz baki kalmakla birlikte, insanların yanlış yaptıklarını düşündüğümüz şeyleri eleştirebilmemiz lazım. ancak bu pek mümkün olmuyor çünkü çok mantıklı ve faydalı görüşler beyan edilirken birden "taraftarlık koşulsuz şartsız destek vermektir. yangın yapmayın, kaos çıkartmayın" ekibi geliyor ilgili başlıklara ve galatasaray sözlük pollyanna sözlüğe dönüşüveriyor. ben de bunu hiç sevmiyorum. bunu galatasaray açısından faydalı değil, tam aksine çok zararlı bir dönüşüm olarak görüyorum. böyle de görmeye ve değerlendirmeye devam edeceğim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın