resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 7172
    takımında cezasahası çevresinde topla buluşturulması gereken kerem, zaniolo ve zaha var. tete transfer edildi o da tek yönlü denilebilecek oyunculardan. yetenek seti çok geniş üst düzey hücum hattı demek bu. bu oyuncuları rakip kaleden uzaklaştırmadan enerjilerini hücuma harcadığı bir yapıyı nasıl oluşturabilir çok merak ediyorum. angelino'da bir beke göre oldukça hücumcu. hepsini beraber oynatmak işi hiç kolay değil. mesela zaniolo strum graz'la oynanan hazırlık maçında hep kenarlarda top almak zorunda kaldı ve sürekli geriye geldi bu böyle devam etmemeli. bu işleri yapması gereken oyuncu bu isimler olacaksa doğru değil. geçtiğimiz sezonun ilk çeyreğinde aynı sıkıntıyı kenar oyuncuları yaşadı; kerem rashica'nın takıma girişiyle beraber zamanla uyum sağlarken yunus akgün hiç olumlu geri dönüş verememişti. mertens'te keza napoli'den tanıdığımız rolün çok dışına çıkarak farklı bir oyuncuya dönüştü hatta okan hoca bir röportajında ortasaha gibiydi tarzında bir cümle kullanmıştı mertens için. bu sene başından beri hatlar arasında oyun kurulumuna katkısı yetersiz. geçtiğimiz sezon performansını yakalaması çok zor.
    hazırlık maçlarından beri 4-2-4'e benzer bir oyun oynamaya çalışılıyor ama ileriye topu götürecek adam yok. elinde bu kenar oyuncuları varken 4-2-4 sevdasından vazgeçmeli, tüm takım ileriye yığılmış ortasahanın pas geçildiği bir karmaşık düzen var şu anda.
    karşılaşılan rakiplerin çoğu üçlü ortasaha tercih ediyor. bunlara karşı iki ortasaha ile oynamanın dezavantajını minimuma indirmek için ortasahada dinamik savunmacılara ve top tekniği belli bir seviyede olan ortasahalara ihtiyaç var. ortasaha oyuncuları çok nitelikli olmalı; midtjsö ve berkan dinamik oyuncular fakat pozisyon alma ve oyun kurma işinde oldukça zayıflar. oliveira bu oyunda en zarar gören oyunculardan. sadece torreira ile olacak iş değil.
    hoca önde iki forvetle rakibi karşılama konusunda taviz vermiyor. ileriye eklenen +1'in zararını tolere edemiyor takım, bu ileride değişir mi bilemiyorum ortasahada oluşan büyük alanları oynayabilecek oyunculara ihtiyacı var ya da komple sistem değişikliğine gidecek. örneğin fatih hoca öne baskıya belhandayı gönderip ikili hat kuruyordu, forvetin yanına illa forvet koymak zorunda değiliz ikili karşılamak için.
    alınan oyuncular tek tek değerlendirirsek çok becerikli oyuncular olsa da bu sene savunmada dengeyi bulması geçen seneye göre çok çok daha zor. hocanın zekasına güveniyorum biraz zamana ihtiyacı var gibi. bu süreci umarım kayıpsız atlatır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın