• 202
    savunma yaparken 4-3-3 hatta 4-4-2'e evrilmesi gereken taktiktir. malesef bizim ülkede takımlar santrada dizildikleri gibi başlıyor ve öyle noktalıyorlar maçları. top rakipteyken, top sendeyken, belki de top solda ve sağda iken farklı formasyon ve planların olmalı. bizde bu biraz oyuncuların profiline göre değişiyor. ama sanki hoca bu profilleri düşünerek sentez yapmıyor da oyuncu profillerine gebe kalıyoruz geçişlerde. yoksa rashica'ya gerek duymazdık. veya farklı bir yol izleyeceğiz.

    1- taktiği 4-3-3 olarak belirleyeceğiz. fernando-ndiaye-belhanda üçlüsü gibi torreira-dinamik8-sergio(demirbay) ile oynayacağız. böylece zaniolo-tete'den sağda daha çok verim alınabilir solda ise zaha ve keremden.
    2- taktik 4-2-3-1 olacak ama en kötü beklerden biri dengeli takılacak ileri çıkmayacak. merkeze yaklaşacak. pek olası değil bizim takımda. aslında boey'den çok iyi olur. dönenleri dehşet kapabilir torreira ile birlikte. ama o oyun bilgisi var mı yapabilir mi tabi ki net değil. 10 numara mertens yerine daha çok gol atabilen çalım ve ara pası salabilen biri olacak. orta sahada torreira yanına sahayı iyi okuyan top kapması yüksek, fizik gücü yerinde mücadeleci bir adam alacaksın. ayrıca rashica'yı alman gerekecek. yani 4-2-3-1 de ısrar edersek 3 transfer yapmamız şart.

    şampiyonlar ligi elemeleri bize 4-2-3-1 'in lüks olduğunu gösterdi. hatta ligde bile lüks kaçabilir bu sene. çünkü şampiyonlar liginin yıpratıcılığı ve aynı zamanda cazibesi ligde de güçlü sağlam bir formasyona itebilir bizi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın