• 382
    ilk yarısı 0-0 biten maç. ilk 45 dk'da istediğimiz sonucu alamamamızın sebebi bence x oyuncunun hazır olmaması, y oyuncunun kötü oynaması falan değil, net bir taktik şablon sıkıntısı var. sağ kanatta iki adet fiziksel özelliğiyle oynayan oyuncu, sol kanatta ise sağ ayaklı iki oyuncu ile oynuyoruz. göbekte berkan ve sergio'nun konumlanmaları ideal değil. önlerinde de mertens ''yap hadi numaranı'' kafasıyla oynatılıyor zaten. mesela kerem devre arasına 2 tane çok şık gol atmış olarak da girebilirdi fakat ilk 20 dk'da yaptığı 4 top kaybının 2'sinden biz de gol yemiş olabilirdik.

    bence bugün barış yerine morutan veya yunus akgün ile başlanılabilirdi, kerem ise sağ kanatta kullanılırdı. dubois'nın önünde sol ayaklı bir kanat oyuncusu özellikle böyle maçlarda büyük fark yaratır ama okan hoca bunu geçen sezonda da hiç denemedi. zaten morutan'a inanmıyor, yunus'a inanan kaldı mı ben de bilmiyorum... bir de ek olarak bu iki oyuncu da ben solda oynamam triplerinde zaten.

    neyse 2. yarı çok daha basit bir oyun anlayışı ve taktik şablonu işi çok rahat çözer. öyle ekstra paslara, imkansız ver-kaçlara, topuk paslarına vs güvenirsek işimiz yaş sezonun genelinde. fakat bu dediğim basit şablona geçme ihtimalini düşük görüyorum. onun yerine bireysel yetenek üzerinden skor arayacağımız bir devre daha izleyeceğiz gibi duruyor. zaten duran toptan vs bir gol atarsak çağdaş yatan'ın takımının direnci düşecektir. yeter ki fazla hata yapmayalım. çünkü ilk yarı savunmada da azımsanamayacak kadar çok hata yaptık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın