resim
Ryan Jiro Gravenberch
Takım:Liverpool
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:22
Boy:1.90
Uyruk:Hollanda
  • 108
    hakkında söylenenler, konuşulanlar daha da garip hal alıyor.

    adamı doğru düzgün izlemeden herkes keskin yorumlar yapıyor.

    mesela boyu uzun diye hava toplarında etkili falan sanılıyor. oyuncunun kafa becerisi yok. belki ilerde olur. mesela oyuncunun box-to-box denilen iki yönlü oyuncu olduğu sanılıyor.

    oyuncu net bir hücum oyuncusu. dribbling ile top taşıyan, bileklerine hakim ama biraz savruk. savunmada öğreneceği çok şey, yiyeceği çok ekmek var. zaten bayern'de de bu yüzden forma bulamadı. kimmich'in yanına bir tane daha savunma yapmayan oyuncu bayern'in orta sahasını peluş oyuncak kıvamına döndürüyordu.

    oyuncu şu an süpernova bir potansiyel. ama bu potansiyel henüz sahaya tam olarak yansımadı. ben çok isterim. gelip formayı giyse amuda kalkarım. o kadar isterim yani. ama niye istediğimi biliyorum. potansiyeli için ve dribbling kabiliyeti için istiyorum.

    bize 1.90 adam lazım diye alırsan yaya kalırsın. bize savunmacı adam lazım dersen yaya kalırsın. bize olgun oyuncu lazım dersen yaya kalırsın.

    üşenmedim fm sayfasını açtım bu yanlış algılar nereden çıkıyor diye ama orada da gayet düzgün girmişler verileri. demek ki oradan da yayılmıyor bu yanlış bilgiler.

    gelelim şimdi neden bayern'den ayrılamadığına. oyuncu net 5 milyon euro para kazanıyor. brüt değil altını çizeyim. sırf potansiyeli için 5 milyon euro maaş bağlanmaz. bayern yapmış bir eşeklik, absürd bir maaş bağlamış. bizim buradaki avantajımız bu. bu tip bir potansiyel asla boşta kalmaz normalde. ama maaş yüzünden görüyoruz ki bir yere gidemiyor.

    sıkıntı ise bonservisiyle alayım desen o da ucuz olmaz. maaş+bonservis çok yüklü bir yatırım olur.

    oyuncunun türkiye'yi istemediği söyleniyor. benim aklıma yatıyor bu söylentiler. oyuncu ajax'tan bile olması gerekenden erken ayrıldı. aklında "ben büyük liglerde oynamalıyım" algısı olduğu tahmini yapılabilir.

    nelsson-boey dışında satış yapabileceğimiz genç oyuncumuz yok zaniolo giderse. o yüzden bir tane daha böyle potansiyel bir oyuncu almalıyız. ama potansiyel demek yarın gelip ligi domine edecek, akıl almaz katkı sağlayacak anlamına gelmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın