• 24
    cavaliers - bulls serisinin ilk maçının tamamını canlı izleme şansım oldu.

    maça cleveland iyi başladı. bunda ise önce bulls'un potanın içinden çıkan atışlarının ve top kayıplarının, sonra ise hakemlerin çaldığı basit faul düdüklerinin ve shaq'ın basketbola susamış olmasının payı vardı. noah'ın aşırı hırsı içinde patladı, ilk dakikalarda 3 tane jumpshot kullanıp hiçbirini atamadığı gibi, üstüne bir de savunmada shaq tarafından ezildi. bu bölümde cleveland çok yüksek yüzdeyle şut kullandı. ikinci çeyrekte ise bulls doğru dürüst box-out yapamadı, beni delirten hücum ribaundları verildi. cleveland da birçok second-chance sayısı buldu.

    ikinci yarıda bulls'ta bir ateşlenme vardı. 3. çeyrekte 7 dakikalık bir süre boyunca cavaliers sayı bulamadı ve bulls bu bölümde 12-0lık bir seri yakalayarak farkı 10'a indirdi, yine de daha iyisi olabilirdi. son çeyrekte ise inanılmaz kararlarıyla hakemler ve biraz da lebron önemli rol oynadı. ikinci yarıda x factor ise anderson varejao'ydu aldığı ribaundlarla. bulls bölüm bölüm farkı tek haneli sayılara indirdi fakat daha fazla yaklaşamadı.

    rose çok da iyi oynamadı, 28 sayı 10 asist 7 ribaund harika istatistikler evet ama bunu 13-28 fg, 5 bs ve 7 top kaybıyla oynayarak gerçekleştirdi. bunda en önemli etken hakemler elbette. rose'un içeri drivelarında faul vermek için resmen onun öldürülmesini beklediler ve hiç faul çalmadılar. sadece bu yüzden en az 2-3 blok yedi ve 3 top kaybı da yaptı, en az diyorum bakın. bir oyuncu 28 şut kullanıyorsa ve bunun yanında sadece 2 serbest atış deniyorsa bunun suçu oyuncunun değil hakemlerindir. kaldı ki bu performans için rose'a kızacak halimiz yok, kendisi olmasa fark 30 olurdu herhalde. deng savunmada çok kötü değildi belki, lebron'u 2 kere blokladı falan filan ama hücumda rezaletti, 5-15 oynadı. noah'ın dediğim gibi aşırı hırsı içinde patladı, o da çok berbat bir performans sergiledi shaq karşısında. bulls bu maçta sadece rose sayesinde ayakta kaldı ama diğer maçlarda yine bütün oyuncular kötü oynamayacaktır diye düşünüyorum.

    lebron çok etkili değildi deng'in savunmasında, yine de bütün maç boyunca mahalle karıları gibi car car konuşarak hakemleri etkiledi ve bir sürü faul aldı takımı lehine. nba'in popüler takımları koruma olayı maalesef nefret ve küfürler ettiriyor böyle maçlarda. maçı cleveland adına etkileyen oyuncular dediğim gibi shaq ve varejao'ydu. ama bu demek değildir ki ikinci maçta böyle olacak. chicago'nun bugün 2. yarıda oynadığı oyunu gördükten sonra rose dışındaki oyuncuların toparlanmasıyla sanılandan daha çok şansı olduğunu görmüştür herkes. tabii hakemler engellemezlerse.
App Store'dan indirin Google Play'den alın