resim
Sergio Ramos García
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:İspanya
  • 939
    kendisinin transferine olumsuz yaklaşan veya çekingen kalan kimse ramos'un nasıl bir futbolcu olduğunu bilmediği için böyle yaklaşmıyor. yani komik oluyor gerçekten ''siz ramos nasıl bir futbolcu biliyor musunuz?'' triplerine girmek. nasıl bir futbolcuymuş ya ramos? umarım analizi çıkar da öğreniriz nasıl bir futbolcu olduğunu. sanki bana mozambik ligindeki adamı keşfetmiş gibi triplere gülüyorum gerçekten.

    transferine hevesli olmayan insanların argümanları belli. eminim birçoğu da ramos, ramos diye tutturan insanlardan daha fazla izlemiştir geçen sezon. maçkolik'ten çıktığı maça ve instagram'daki kaslı fotoğraflarına bakıp ''bu adamı şunu, bunu cebinden çıkartır.'' gibi argümanlar sunmuyorlar gördüğüm kadarıyla. neyse.

    ramos bana göre futbol tarihinin en büyük stoperidir. belki savunma meziyetleri bakımından en iyisi değildir, belki en iyi savunma lideri de değildir ancak bütününe bakıldığına kendisi başarılarıyla, futbolculuğuyla, kaptanlığıyla muhtemelen tarihin en büyük stoperidir. kendisi gibi bir karizmayı bu formayla görmek bile beni de hepimizi de mutlu eder ancak nelsson'un kaldığı senaryoda ramos hem ekonomik olarak hem kadro mühendisliği olarak lüks kalır. 2 hata yaptı diye ''nelsson ile şampiyonlar ligi olmaz.'' kafasına girmeyin. ramos, geçtiğimiz sezon çıktığı çoğu maçta da hem fiziksel olarak hem konsantrasyon anlamında pek iyi bir görüntüde değildi. zaten psg'nin stoper rotasyonundaki sakatlık sıkıntısı da ramos'u bu kadar maça çıkaran sebeplerden biriydi. ondan önceki 2 sezonunda da zaten çok fazla forma bile giymedi.

    benim psg'de izlediğim ramos, psg'de bile* çok fazla sahaya konsantre olmayan, futbola dair çok fazla beklentisi kalmamış bir izlenim veriyordu. fiziksel olarak gerilemesi zaten çok normal bu yaşta ancak asıl olarak mental anlamda o kavgacılığı, savaşçılığı kalmamış gibiydi. pepe ile farkı burada zaten biraz da. pepe, hala o yapıda bir adam.

    gelirse ve sahaya çıkarsa fark yaratır mı? tabii ki yaratır. kendine hayran bıraktırır mı? bıraktırır. sadece duran toplardan bir sürü gol atar mı? atar. peki kendisini motive edebilir miyiz? bilmiyorum. hadi şampiyonlar ligi'nde motive ettik, ligde motive edebilir miyiz? bilmiyorum. sakatlık riski var mı? var. ciddi bir maddi külfeti olacak mı? olacak. bütün bunları düşününce nelsson-apo tandemini bozup, nelsson gibi istikrarlı bir oyuncudan vazgeçip üstüne çok daha fazla para ödemek mantıklı mı? bilmiyorum. kendisini galatasaray formasıyla sahada görmek muazzam bir duygu olur mu? olur.

    nelsson gidecekse ve bizimkilerin aklına tam olarak yatan başka birisi yoksa, ''kalite ve savunma liderliği riski'' almamak adına ramos'u alalım. nelsson kalacaksa...
App Store'dan indirin Google Play'den alın