resim
Sergio Ramos García
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:İspanya
  • 904
    şampiyonlar ligi denilince akla gelen ilk oyunculardan birisi.

    çok büyük kariyer, kariyerinden de daha büyük karakter. futbol tarihinin de en iyi savunmacılarından birisi.

    ben biraz saha dışından bakmak istiyorum, icardi'nin takımla beraber slovenya'ya gitmesi bile takımı çok pozitif etkiledi bence. ben bile ekran başındayken, bir sıkıntı olursa icardi çıkar son 15 dakikada bizi ipten alır diye rahattım. ramos'un varlığı da takım içinde benzer bir etki oluşturabilir.

    maaşı bizi yoracak seviyede olursa zaten bu transfer olmaz, yönetimin bunun bilincinde olduğunu düşünüyorum, bu yüzden işin maddi boyutunu tartışmak istemiyorum.

    benim aklımdaki en büyük soru işareti şu, 14 kişilik yabancı sayısı. ramos'un ya da başka bir stoperin gelişi demek çok büyük olasılıkla dubois'in fedası demek. gelen oyuncuyu dubois yerine yazacağız. her ne kadar fiziksel olarak beklenilen performansı veremese de sağ ve sol beki gayet yeterli şekilde yedekleyen bir dubois var. onun ayrıldığı senaryoda kaan ayhan sağ bek yedeği oluyor, ali turap ne derece hazır bunu bilmiyoruz. bünyamin balcı gibi avrupa'ya yazılmayacak ama ligde kullanılacak saçma sapan bir transfer de yapılabilir.
    bence esas düşünülmesi gereken kısım bu.

    nelsson da abdülkerim de emin de ramos'un takıma katılmasını ister, ramos'la idman yapmayı kim istemez?
    hani efsaneleri masalara koyup kiminle aynı masada yemek yemek istersiniz diye sosyal medya soruları oluyor ya, ben ramos'un olduğu masayı seçerim yani.

    eğer soyunma odasında ramos varsa çoğu zaman takım konuşması bile yapmanıza gerek kalmaz. bu yüzden teknik direktör olsam yüzde yüz isterim bu transferi. işin psikolojik kısmının yükünü biraz ramos'a icardi'ye bırakıp daha derinlemesine teknik taktik üzerine yoğunlaşırım.
    ramos'un ınstagram paylaşımlarına bakayım dedim, bir ağzıyla tır çekmediği kalmış, gayet de sağlam duruyor.
    birkaç yıl önce çok ciddi bir sakatlığı olmuştu, geçen sene onu atlatmış gibi görünüyor. ki zaten ramos'ta sakatlık durumu olsa bile nelsson+ apo orayı götürebilecek seviyede, daha önce de bahsettiğim gibi boey'in alternatifi riske edilmiş olacak. dubois'in ayrılışı ile ali turap'ın da önü biraz açılabilir, ramos hamlesi olacaksa ali turap ile de sözleşme uzatmak iyi olacaktır. hem yanda nelsson ve ramos varken ali turap ligde sağ bek oynar sanki ya.
    böyle dünya starları yanında gençlere de güvenilmesi lazım.

    eğer gerçekleşirse tüm dünya çapında ses getirecek bir transfer olur.
    galatasaray'ın soyunma odası atmosferini ben bilmiyorum şahsen bu yüzde şuanda sadece varsayımlar üzerinden hareket edebiliyoruz, ramos'un nasıl winner bir karakter olduğunu tüm dünya biliyor, gittiği her yerde kazanmış bir oyuncu, bize gelirse de sampiyonlar ligi'nde son dans için gelecektir zaten. galatasaray teknik heyetinin bu işin artılarını eksilerini tartıp ona göre bir karar vereceğini düşünüyorum.
    ramos'un kariyeri dünya yıldızlarıyla bir arada geçti, gelip burada bizim yıldızlarımız icardi, zaha, mertens, torreira ile anlaşamama gibi bir durum olacağını zannetmiyorum. saflarımızı daha güçlendirecek bir hamle olarak görüyorum ben.
    sadece teknik bir karar değil psikolojik bir karar olacak bu.
    ben teknik olarak stoper tandeminin değişmesini pek tercih etmem ama yaklaşık 60 maçlık bir sezon olacak, galatasaray'ın da şuan 4 stoperi var, bence sayısal olarak da 1 kişi eksiğiz orada; sakatlığı var kart cezası var, formsuzluğu var, dünyanın da binbir türlü hali var. ramos savunma bilgisinin zekâtını sahaya atsa burada sıkıntısız sezonu tamamlar.

    erden timur'un tarzını az çok biliyoruz, bu yüzden bu işin oluru var gibi geliyor bana.
    ben dışardan bakan bir göz olarak, bu işin artılarını eksilerini toplayıp çıkarınca bu transferin gerçekleşmesini isteyen tarafta olduğumu söyleyebilirim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın