resim
Sergio Ramos García
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:İspanya
  • 903
    2023-2024 sezonunda galatasaray’a transfer ihtimali taraftarlar arasında görüş farklılıklarına neden olan futbolcu.

    konu ile ilgili net bir yargıya varmaktansa her iki görüşü de mantıklı kılabilecek senaryoyu gözden geçirelim.

    gerek 2022-2023 sezonunun genelini gerek 2023-2024 sezonu şampiyonlar ligi ön elemesini genel olarak değerlendirdiğimizde galatasaray’ın tercih ettiği yüksek şiddetli tam saha pres ve rakip yarı sahada kalabalık bulunma kararları zaman zaman arka alanda az oyuncu ile yakalanmamıza sebep olabiliyor. nelsson, abdülkerim, kaan ayhan, emin bayram stoper hattı bu tür geçiş hücumlarına pozisyon bilgileri ile yanıt verebilecek oyuncular. ancak bu dörtlünün hiçbirisi rakip hücum oyuncularının patlayıcı topsuz ve toplu hızlanmalarına yanıt verecek düzeyde açık alan atletizmine sahip değil.
    doğru bir saha parselasyonu ve oyuncu seçimi atletik yönleriyle ön plana çıkmayan stoperlerimizin zor durumda kalmasına engel olabilir.
    sergio ramos, var olan stoperlerimizde olmayan bir özelliği bize getirmeyecektir. ancak 37 yaşındaki oyuncunun saha içi tecrübesi ve saha dışında stoperlerimizin gelişimine sunacağı katkı bize önemli bir fayda sağlayabilir. ek olarak, transfer döneminin son günlerinde nelsson’un serbest kalma maddesini aktif kılacak bir teklifle takımdan ayrılması halinde genel oyun planını sürdürülebilir kılmayı garantileyen bir alternatif olabilir.
    diğer yandan, nelsson’un kalma ihtimalinin yüksek olduğu düşünüldüğünde var olan ikiliden farklı özellikler barındıran ve atletik özellikleri ile ön plana çıkan bir stoper eklemesi yapılabilir. bu durumda sergio ramos transferi stoper rotasyonunda bir şişmeye neden olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın