resim
Yunus Akgün
Takım:Leicester
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:23
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 3108
    sonuçlanacağı belli bir tarihi olan konuları öncesinde tahminler üzerinden konuşmak çok mantıksız ancak futboldan bizim payımıza düşen dilim bu.

    kendisine vasat, morutan’ın yerine nasıl oynar, okan buruk evlatçı vs deniyor. ancak konu matematik:

    avrupa kupalarına 4’ü kendi takımının altyapısı olmak üzere, 8’i ülke altyapısından yetişmiş futbolcu kaydetmek gerekiyor. yani tr altyapısı hariç 17 futbolcu kaydedebilirsin.

    süper lig’de de an itibarıyla 8+3+3 kuralı var yabancı açısından…

    bana sorarsanız bu kontenjan ilk 11 oynayabilecek 11 yabancı demek. kadro dışı +3 fenerbahçe’nin elinden çıkaramadığı sözleşmeler için getirilmişti zamanında. biz de uygularsak takıma zarar verecektir. tribünde oturtmaya yurtdışından adam getirmek gerçekten mantıksızlık bana göre…

    avrupa’ya kayıtlı kadromuz an itibariyle şöyle:
    https://www.uefa.com/...--galatasaray/squad/

    şu* şekilde yanında yıldız olanları saymayın. onlar ufaklıklar. tam detay bilmiyorum ancak onlar altyapı kontenjanından fazla fazla yazılabiliyor.

    5 tr altyapısı fakat farklı kulüplerden yetişme oyuncu var. kaldı 16 kişi*

    an itibariyle 13 yabancı var.
    3 de ligde türk kontenjanından sayılan fakat yurtdışı altyapılarından yetişme futbolcu var.kerem demirbay’da eklenecek ilerleyen turlarda. hadi diyelim ki halil dervişoğlu’nu avrupa kayıtlarında dışarıda bırakalım kerem geldiğinde. 13+3. toplam yine 16 olacak.

    şu anda 16 kişi tamam. bu da demek oluyor ki kadroya katılacağına kesin gözüyle bakılan rashica geldiğinde bir yabancı futbolcu ayrılmalı. buralar zaten karışık. biri gitmek durumunda. kim olacak bu? zaniolo? yüksek olasılık maalesef.

    2 yabancı an itibariyle tribüne çıkarken 3’ü yedek kulübesinde olmalı. bugün midsjto ve dubois tribüne gidecekler arasında ilk akla gelenler. fakat ortasaha rotasyonuna 2 kişilik yer için şu anda 3 futbolcu var. demirbay’ın geldiğini varsaymıştık. 4 diyelim. 2 mevkiye zaten 4 futbolcu gerekir ilk 18’de. midsjto’nun an itibariyle tribüne yazılması zor. ama varsayalım ki yazıyoruz biz yine…

    bakambu yedek diyelim. zaha mertens zaniolo* 3’lüsünden en az bir yedek. 3.yedek yabancı kim olacak? oliviera ya da yerine gelecek olan transfer? torreira? boey? muslera? angelino? nellson? ıcardi?

    galatasaray’ın gün itibariyle başka bir sorunu var. yabancı oyuncular... oliviera, midsjto ve dubois belki gözden kolaylıkla çıkarılıyor ancak bu denklemde orta sahaya 1 değil 2 transfer gelmek durumunda. hatta biri türk kontenjanını desteklemeli.

    ihtimalleri arttırabiliriz tabi, mertens gidebilir, o gider, bu gelir… fakat yukarıda olayın matematiksel boyutunu anlatmaya çalıştım. yönetimin kafa yorması gereken ve yorduğu konu bu diye düşünüyorum…

    yunus bu sebeplerden dolayı kritik…

    4 tane altyapıdan futbolcu gerek, uefa’ya bugün itibarıyla 5 yazılmış ancak metehan baltacı da ayrıldı. kaldı 4. diğeri 3.kaleci berk ve hiç rotasyona giremeyecek olan 18 yaşındaki genç forvet(yazıyı yazarken adını unuttum, öyle düşünün) kaldı 2. biri yunus, diğeri emin bayram.

    bu karman çorman ortamda yunus’un ayrılacağını falan hiç sanmıyorum. altyapıdan yetişmiş, rotasyona girebilecek futbolcuya ihtiyaç varken, türkiye liginde de türk kontenjanı garabeti varken böyle bir futbolcuyu bizde olmasa transfer etmek isterdik. şu anda elimizde ve bu karmaşada bence kaybedemeyiz. okan buruk da o yüzden kazanmaya çalışıyor kendisini.

    ayrıca ligde galatasaray formasıyla önceki 2 tam sezonda 11 tanesi ilk 11 olmak üzere 36 maça çıkmıştır. bu da galatasaray’da “olmamış” demeye yetmemelidir. öznel görüşüm bugün için galatasaray seviyesinde olduğunu ben de düşünmüyorum ancak potansiyeli olduğunu görüyorum. hiç bir zaman berbat ya da yetersiz görünmedi. bazen katkı verdi, bazen veremedi ancak mevcut konjonktürde* özel bir şans vermek “gerekiyor”. hak etmekten çok gereklilik… bunu iyi değerlendirmesi de onun kendi gerekliliği… formayı ısırıp alamazsa orta seviyelerde yıldız oyuncu olmaya devam edecektir ki ben sonunu öyle görüyorum, o ayrı…

    kendisin yanına ozan kabak’ı da transfer edebilirsek* tadından yenmeyebilir. kaan ayhan’ı sağ bek ve orta saha rotasyonuna dahil edip, taktiksel açıdan bilemem ancak bu kadro kayıt ve türk kontenjanı açısından el rahatlatabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın