• 19
    sabahki değerlendirmelerden sonra batıyı değerlendiren platysma'ya teşekkür edip ben de kendi batı yorumlarımı sunayım yavaş yavaş.

    los angeles lakers - oklahoma city thunder

    öncelikle yukarıda platysma'nın değerlendirmesi gerçekten çok güzel. benim kafam şu sorularla meşgul bu seri hakkında. kobe ne kadar sağlıklı olacak? bynum ne kadar sağlıklı? bu iki soru benim için en önemli sorular ve serinin bunun üzerine şekilleneceğini düşünüyorum. oklahoma pg eşleşmesinde avantajlı tabii ki de, ron-ron'un ne durant'i savunurken neler yapacağı da muamma. ben phil jackson'ın son açıklamalarından sonra da durant'in sezondaki sayı ortalamasını tutturacağını sanmıyorum. bu yüzden de lakers seriyi çok fazla uzatmayacaktır her ne kadar formsuz olsalar bile.

    tahmin 4-1.

    dallas mavericks - san antonio spurs

    gelelim ilk turun en heyecanlı geçecek olan eşleşmesine. eğer mavericks o harika takası yapmasa bu eşleşme gerçekleşmeyecekti muhtemelen, veya olsa bile belki 4-5 eşleşmesi olacaktı ama şu anda takımlar 2-7 olarak karşılaşacak texas rekabetinde. parker sakatlıktan çıktı ve bu sezon pek iyi değildi, jason kidd ise son zamanlarda formda. ginobili de olağanüstü performansıyla takımını playoffa taşıdı ve butlerla sıkı bir eşleşmeye sahip olacak. diğer eşleşmeleri değerlendirmek uzun olur tek tek, ama ilk 5ler çok yakın birbirine takımların. serinin kaderini takımların hangisinin benchinin daha iyi olduğu belirleyecek diye düşünüyorum. sezon içindeki seriyi 3-1 mavericks kazanmıştı. şimdi ne olacağı belli değil fakat harika bir seri olacağı aşikar gözüküyor. seri belki 7 maça uzayabilir fakat ben 6 maçta biteceğini ve dallas'ın kazanacağını düşünüyorum.

    tahmin 4-2.

    phoenix suns - portland trail blazers

    eğer roy sakatlanmasa bu eşleşme de çok çekişmeli geçebilirdi. bu sene nba'de bir blazers taraftarı olmak istemezdim kesinlikle. hatta new jersey taraftarı bile olmak daha iyiydi belki de. * takımın neredeyse malzemecisi bile ciddi sakatlık geçirdi. oden başta olmak üzere blazers'ın beli sakatlıktan dolayı çok büküldü bu sezon. eğer tam kadro olsalar çok daha iyi yerlerde olabilirlerdi. suns ise sezona çok iyi başladı, bir ara kötü gitse de sonlara doğru yine toparladı. takımlardaki en önemli eksiklikler brandon roy ve suns'ta ne kadar önemli sayılamayacak olsa da robin lopez olacak. lopez'in yerine ilk 5'te jarron colllins başlayacaktır, blazers'ta ise 2 numarada rudy fernandez. ben suns'ın son dönemlerde formda olduğunu ve nash-stoudemire ikilisi ile birlikte ilk turu başarıyla geçeceğini düşünüyorum.

    tahmin 4-2.

    geldik son seriye: denver nuggets - utah jazz

    platysma'nın da dediği gibi kirilenko'nun oynamayacağı açıklandıktan sonra seri tamamen denver nuggets'ın lehine dönmüş durumda. denver'ın yıldızını en iyi savunabilecek olan oyuncunun olmaması ve okur ile boozer'ın da durumlarının kesin olarak bilinememesi nedeniyle, utah çok sıkıntı çekecek. bu durumda da en büyük sorumluluk deron williams'ın üzerine düşecek tabii ki de. o etkili olabilir fakat karşısındaki oyuncu da billups olacağı için burada çok keyifli bir matchup izleyeceğiz. nuggets'ta da kenyon martin'in durumu hakkında kesin bir fikrim yok fakat oynayabileceğini düşünüyorum. takımların benchleri birbirine yakın, yine de eğer ritmini tutturursa jr smith inanılmaz işler yapacak ve önemli roller üstlenecektir bu seride. ben eğer kirilenko dendiği gibi hiçbir maçta oynamayacaksa 6, oynayacaksa 7 maçta nuggets'ın kazanacağını düşünüyorum.

    tahmin 4-2.
App Store'dan indirin Google Play'den alın