resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Lyon
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 574
    premier lig ile süper lig, crystal palace ile galatasaray’ın bambaşka oyun içi dinamikleri olduğu için oyuncuyu direkt o takımdaki özellikleriyle değerlendirmek doğru olmaz.

    her şeyden önce crystal palace’taki ‘takımın süperstarı benim, takımı çevreme kurgulayın’ anlayışının güncel kadromuzda yeri yok. hali hazırda icardi varken başka bir oyuncu adına da kadro kurgulamak bazı çarkları bozabilir. hele ki oyuncu oradaki gibi ‘beklere yardıma gelmeyeyim yoksa hücumdaki etkinliğim azalır’ kafa yapısında olursa ne olduğunu anlamadan kesik yiyebilir.

    dries mertens’in istatistiksel olarak serie a’nın gerisinde kalmasındaki temel sebep hem rakibe yaptığı baskı hem de oradakinden daha geride pozisyon almasındandı. sol beki angelino olan takımda zaha da crystal palace’taki oyun anlayışını upgrade etmek durumunda. ne derece başarabilir göreceğiz. sağ tarafta beke yeteri kadar yardımı olmayan zaniolo varken, sol beki angelino olan takımda zaha da benzer kafa yapısıyla oynarsa büyük sorunlar ortaya çıkacaktır. o yüzden ‘premier lig’in altını üstüne getirmiş yauv, burda ligi donunda sallar’ demek için takım içi konuşlanmasını görmeliyiz.

    oyuncu çok üst düzey. ancak takım içindeki rolü hakkında çokça tereddütlerim var. özellikle taraftarımız zaha özelinde fazla yüksekten uçuyor, şimdiden oluşabilecek bu gibi sorunlar için ayaklarımız yere basmalı derim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın