resim
Merih Demiral
Takım:Al-Ahli
Mevki:Stoper
Yaş:26
Boy:1.90
Uyruk:Türkiye
  • 685
    transfer edilip 11'e monte edilmesi kadroyu esnek kullanmamız adına çok önemli olan topçu.

    abdülkerim + kerem demirbay + kerem aktürkoğlu'lu yerli formülü hem ideal düzende istenen verimi vermez hem de kadroda gerekli esnekliği oluşturmaz. kerem'lerden biri oynamalı en fazla.

    alınacak orta sahanın angelino'den dolayı defansif ağırlıklı olması şart. bununla birlikte eldeki hazinemiz zaniolo'nun sağ tarafta, bir dünya para verdiğimiz zaha'nın ise sol tarafta 1.tercih olmaları gerekiyor. zira bu oyunculardan maksimum verimi bu bölgelerden alabiliriz.

    bu sebeple 11'i şu şekilde düşünürsek, merih transferinin ne kadar kritik olduğunu görebiliriz.

    muslera
    boey ............ abdülkerim angelino
    torreira ............
    zaniolo ............ zaha
    ıcardi

    nelsson'un devam etmesi durumunda transferi düşünülen orta saha oyuncusunu kullanacak yer bulamayız. zira ancak kerem'leri oynatmak zorunda kalırız. noktalı yerlere nelsson, demirbay ve aktürkoğlu yazdığınızda karşısınıza çıkan 11 savunma yönü zayıf ve atletik anlamda düşük kalıyor.

    fakat stopere merih'i yazdığınız an işin rengi değişiyor. alınacak defansif yönü kuvvetli orta sahayı kullanabilecek duruma geliyoruz. 3. yerli işini de maçına göre kerem'lerden birini kullanarak çözüyoruz. özellikle iç sahada favori olduğumuz maçlarda aktürkoğlu'nu icardi'nin hemen arkasına yerleştirip mertens performansı bekleriz, nispeten zor maçlarda ise demirbay'ı net 10 numara yaparak daha dengeli bir orta saha yapısına bürünürüz.

    ben nelsson düşmanı değilim, kendisini severim de ama mantık bunu gerektiriyor. mert müldür transferi bu anlamda bir şanstı ama boey nelsson'a göre feda edilmesi daha zor olduğu için o şansın kaçırılmasına göz yumabiliriz. fakat merih işi yukarıda anlattığım denge için şarttır. noktalı yerlere merih, yabancı orta saha ve kerem'lerden birini yazdığınızda daha dengeli ve atlet bir takım oluyoruz. angelino faktörünü bir kere daha hatırlatayım.

    torreira, demirbay ve aktürkoğlu ile oluşturulacak orta 3'lü birçok yıldız oyuncuyu çöp gibi gösterir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın