resim
Leandro Daniel Paredes
Takım:Roma
Mevki:Ön Libero
Yaş:30
Boy:1.80
Uyruk:Arjantin
  • 441
    bu transfer dönemi 4 haziran 2023 galatasaray fenerbahçe maçına gereğinden fazla anlam yükleyip, hamleleri o günkü takımı ‘upgrade’ etme çabasıyla yapıyoruz. gerek taraftar gerek de teknik ekip olarak taktiksel anlamda bu derece anlam yüklenecek bir maç kesinlikle değildi.

    o maçta orta sahada berkan oynuyordu, takıma düşünülen orta saha profili de onun 3 gömlek üstü, rakibe basan, tabiri caizse ciğersiz orta saha.

    icardi’ye yakın olarak barış oynamıştı, şimdi onun en az 3 gömlek üstü wilfried zaha alındı. yine en önemli özelliği fuleli ve açık alan oyuncusu olan bir profil.

    jesus’un o ağır ve kağnı stoperlerine, takımı önde kurmasına çok iyi bir planla hazırlanıp rakibi darma duman etmiştik. şampiyonlar liginde de kâğıt üstünde dinamik ve adam yiyen orta saha tipi ve fuleli kanat oyuncularıyla tipik kontratak takımı kurulmak isteniyor. ama dediğim gibi sadece ‘kâğıt üstünde’.

    devler liginde ne o tip beli dönmeyen kağnı stoperler ne de ikili orta sahayla rakibe üstünlük sağlayabilecek bir oyuncu grubumuz var. eğer torreira’nın yanına fred kalitesinde bir adam alınacaksa amenna. ancak ndombele gibi ne vereceği meçhul olan bir oyuncudansa 50 kere paredes’i tercih ederim. devler liginde topun arkasına geçip, orta sahada rakibe basıp, hızlı hücumcularla sonuca gitme oyununu güncel takımımız uygulayamaz. fifa 23 kafasından çıkıp değerlendirmek gerekiyor bazı şeyleri.

    2018-2019 sezonu şampiyonlar liginde porto deplasmanında 1-0 kaybettiğimiz bir maç vardı. kesinlikle o skoru haketmemiş, oyun olarak rakibe bariz üstünlük kurmuştuk. o maçtaki hücum hattımız;
    onyekuru-sinan gümüş-garry rodrigues idi.

    bugünküne benzer oyun yapısı, fakat hücumda bugünkünden kat be kat kalite eksikliğine kurban gitmiştik.

    ön taraftaki fuleli oyuncu grubuyla o maçı ‘oyun anlamında’ kazanmamızın en büyük sebebi fernando reges’ti. o performansı hatırlayanlar olur. bugün o beceriksiz hücum grubundan fersah fersah iyi bir hücum hattına sahibiz. ama bizi o günün başarılı oyun planına kavuşturacak ve fernando’ya en benzer profil bugün paredes’tir. zaman zaman büyük bir takıma karşı baskıdan kurtulmak için derin bir oyun kurucu profili şarttır. o günkü fernando reges performansı bu sezon bu takıma sirayet etse eminim ki bambaşka şeyler izleyeceğiz. o yüzden paredes tipinde bir oyuncu kesinlikle elzemdir. zaten teknik ekipte böyle düşünmüş olacak ki en baştan beri öncelikli hedef kendisiydi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın