resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 6924
    şu ana kadarki galatasaray teknik direktörlüğü döneminde çok net şekilde ortaya koyduğu bir şey var hocanın: sinik karakterli, düşük profilli, mental anlamda güçsüz ve savaşa hazır olmayan futbolculara tahammülü yok. yerlilerden taylan, emre kılınç, emre akbaba, ömer bayram, alpaslan; yabancılardan cicaldau, morutan, mostafa gibi isimler hoca için bir seçenek bile olmadı hiçbir zaman. morutan dahil hiçbirini sezon içinde kullanmayı bir an olsun düşünmedi bence. muhtemelen daha ekran başında takımı izlerken ''bu adamların ne işi var galatasaray'da?'' diye düşünmüştür.

    galatasaray kariyeri kupalarla, yüksek hedeflerle, lider ruhlu ve savaşçı futbolcularla geçtiği için belki de bu konuda çok net hoca. yani yüksek hedefler için mücadele etmeyi bilmeyen, iki ha hu duyduğunda toptan kaçan adamlarla işi yok. bu yüzden berkan, kerem, barış, yunus gibi isimleri tutuyor. buna bence kazımcan gibi cesur, forma rekabeti için her zaman savaşa hazır bir görüntü veren genci de katabiliriz.

    bu yüzden hoca buradaki birçok kişi gibi ''o gelmesin şunu küstürmeyelim, bu gelmesin onu küstürmeyelim'' gibi düşünceler içinde değil bence. aksine kaliteye asla hayır demiyor hatta kısmen sıkıntılı olabilecek topçularla ilgili de çekincesi yok. onlardan da faydalanacağını düşünüyor. bu konuda bir korkusu yok.

    tabii bu zor ve riskli bir iş. ilk senesinde bu durumu mükemmel yönetti. bu yönetimin taç takma töreni, ''gelmesin bu çok sorunlu topçu'' denilen icardi tarafından şampiyonluk sonrası omuzlara alınma anıydı. umarım bu sezon da aynı başarıyı gösterir okan hoca. gerek erden timur'un, gerek okan hocanın içi fazlasıyla dolu bu cesaretlerini kutluyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın