• 16
    nisan-mayıs ayları gevşer gönül yayları diye absürd bir söz vardır buralarda. biz nba severler için de playoff ayları olan nisan ve mayıs da böyle nitelendirilebilir aslında. mücadelenin en üst düzeye çıkacağı ve superstarların sahne alacağı playofflara döndük tekrar. şimdi incelemelerimizi yapalım tekrar yavaş yavaş.

    cleveland cavaliers - chicago bulls

    normal sezonun son 1.5 ayını rölantide geçirip nba genelinde birinci olan cleveland cavaliers, son 10 maçının 7'sini kazanıp müthiş mücadeleler veren chicago bulls ile eşleşti. bir bulls taraftarı olarak en çok bu serinin üzerinde duracağım tabii ki de. bulls ve rose sezona çok iyi başlamadı, all-star arasından sonra ise toparlayıp 6. lığa kadar çıkmışlardı doğuda. daha sonra deng ve noah'ın sakatlığı nedeniyle hiçbirinde oynamadığı, kirk hinrich ve derrick rose'un da birkaç maçta takımını eksik bıraktığı 10 maçlık bir mağlubiyet serisiyle beraber takım tepetaplak oldu ve 9. sıraya kadar düştü. toronto raptors da chris bosh'ın sakat olmasıyla 8. sıraya düştü ve aralarında geçen kıyasıya savaşı bulls mükemmel bir finishle kazandı. isterseniz matchuplar üzerinden yapalım değerlendirmeyi:

    mo williams - derrick rose bulls'un kesin olarak üstünlük kurduğu tek eşleşme belki de bu. rose sezona çok iyi başlamamıştı ama daha sonra bulls'un 12 sene sonra ilk all-starı olmayı başardı. sezonun son maçlarında da inanılmaz oynadı ve nisandaki sekiz maçta 25 sayı 7 asist .540 fg ortalamaları tutturdu ki inanılmaz rakamlar bunlar gerçekten bir sophomore için. rose inanılmaz hızlı, ligde top hakimiyeti en iyi olan oyunculardan ve savunulması gerçekten çok zor. eğer yakından savunulursa hızı ve deliciliği sayesinde istediği şekilde rakibini geçip penetre edebiliyor. uzaktan savunulursa ise orta mesafeden istediği gibi cezayı kesebiliyor ama üçlüğü henüz soru işareti. önemli maçlarda attığını gördük, bu da playofflara bu silahını saklayıp rakipleri şaşırtabileceğini düşündürüyor. savunmada mo williams'ı perdelerden kaçarken kovalayacaktır mutlaka ama bu eşleşmeyi alacağına şüphe yok. takım da rose'un eline bakıyor zaten. kirk hinrich - anthony parker eşleşmesi birbirine yakın ama parker fiziksel üstünlüğüyle avantaj sağlayabilir, yine de kirk playofflarda yaptığı gibi gangster modu açarsa burada da üstünlük sağlayabilir. lebron james luol deng'e her türlü üstünlük sağlayacaktır ama yine de lebron'u ligde en iyi savunan oyunculardan birinin de deng olduğunu unutmamak lazım. chicago açısından çok önemli olacak doğal olarak bu seride deng. 4 numarada takastan sonra takıma cuk diye oturuş sesi buralardan duyulan antawn jamison taj gibson'ı knock-out edecektir ama bazen beklenmedik işler yapan taj savunmada zaman zaman üstünlük sağlayabilir eğer optimistik bakacak olursak. cleveland'ın uzun rotasyonunun çok geniş olduğu ortada. fakat bu sezon inanılmaz gelişen ve benim kevin durant'le birlikte en büyük mip adayım olan joakim noah yani jo-no enerjisi ve o inanılmaz hırsıyla çok iyi işler yapacaktır bana göre. ki bu da çoğunluğun değerlendirmelerine göre benimkiyle farkı oluşturan durumdur net olarak.

    cleveland'ın seriyi geçeceği belli tabii ki de, çoğunluk 4-0 veya 4-1 diyor ama ben eğer bulls ilk 2 maçtan 1 galibiyet çalarsa 7, çıkaramazsa da 6 maça uzayacağı düşüncesindeyim serinin. umudumuz ise tabii ki bulls'un geçmesi seriyi.

    tahmin cavaliers 4-2 bulls.
App Store'dan indirin Google Play'den alın