• 36
    yarın dolu tribünler olursa 3 pas üst üste yapamayacak takımdır. gerçi teknik kaliteleri nedeniyle normalde de zorlanırlar bu durumdan. o takımdaki hiçbir futbolcunun 50 bin kişiye karşı maça çıktığını düşünmüyorum. sentetik çimde bizim amatör kümeye yakın bir rekabet seviyesinde maç oynuyorlar.

    ben yıllarca amatörde futbol oynadım. yaklaşık 500 kişinin izlediği bir maça ilk çıktığınızda heyecanlanmak dahi gayet normaldir. burda 40 50 bin kişi olacak muhtemelen bu arkadaşlar yarın tribünler aynı anda ıslığı bastığı zaman neye uğradıklarını şaşıracaklar. bu durumu fırsat bilip ilk yarıda fişi çekmek lazım.

    zaten rakip oyuncular için bu maç mükemmel bir anı olacaktır. hem kendilerini kanıtlamak hem de bu atmosferin tadını çıkarmak için fiziken çok mücadele göstereceklerini düşünüyorum. belki de kariyerlerinde oynadıkları en prestijli maç olacak. takımı da bu konuda uyarıp rehavete düşmemelerini ve sakatlanmaktan kaçınmalarını tembihlemek lazım. tribünlerin de derbi havasında bir ciddiyet takınacağını umuyorum.
    (bkz: 25 temmuz 2023 zalgiris galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın