resim
Victor Enok Nelsson
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:25
Boy:1.85
Uyruk:Danimarka
  • 2332
    sezon başı biraz fizik olarak hazır değil. elbette yavaş olması onu biraz daha fiziksel olarak daha hazır olmasını gerektiriyor. hızlı hücum oyuncusu nelsson'un içinden geçiyor cümlesi sezon boyu nelsson'dan bekleyeceğiniz bir durum değil. bu kafasının da nispeten dağınık olduğu tek maça özgü bir durumdu. bunu affedebiliriz ve unutabiliriz. nelsson muhakkak kendisini toplayacaktır.

    stadyumda taraftara açık son antrenmanda gördüğüm kadarıyla vücut dili de çok pozitifti. yönetim kendisine şunu da söylemiş olabilir: aldığımız teklifler beklediğimizin çok altında. gel en azından burada şampiyonlar ligi oyna, kendini biraz daha ispat et. 25 milyon euro civarı bir teklif gelirse seni yine bırakırız. bu taraflar için oldukça makul bir çözüm olurdu. bir de takımın durumu var tabi. galatasaray oyuncu kaybetmeden takımı takviye edebildi. nelsson'un gittiği takım en azından kadro olarak ve hedefler olarak galatasaray'dan iddialı olmayacak. nelsson da bu durumun farkına vardı sanırım.

    nelsson'un özelliklerinden ve takıma büyük katkısından gram şüphem yok. ne kadar istikrarlı bir oyuncu olduğu da malum. kendisi soğukkanlı, ince çirkeflikten anlayan, rakibi sindirecek kadar sertlik gösterebilen, pozisyon bilgisi ve ön sezileri muhteşem bir oyuncu. dünya futbolu hızlı stopere kafayı takmış durumda. bunun yüzünden upamecano gibi sakar stoperler bile haddinden fazla değer görüyor. bir zamanlar klasik 9'ları yok etmek isteyen trend futbolu gibi bir akıl tutulması bu. stoper konusunda kesinlikle hıza takmamak lazım. ama kendisini eleştirebileceğim bir tek konu var. o da ayağı. kesinlikle ilk geldiğinde ayağı daha iyiydi. belki marcao-abdülkerim gibi partnerlerle oynarken daha dengeli oynayayım diye düşünüyor olabilir ama bence yanlış. daha cesur olmalı, oyunumuzu yavaşlatmamalı diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın