resim
Sergio Ramos García
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:İspanya
  • 754
    real madrid'den ayrıldığında psg'ye gittiğinde herkes hemfikirdir ki dünyanın en iyi 2-3 stoperinden biriydi, yani çok değil 2 sezon öncesine kadar. ama o sene ne olduysa sürekli aynı sakatlıktan sakatlandı. 21-22 sezonunda aldığı süre sadece 800 dakika. şampiyonlar liginde dakikası bile yok. 36 yaşında bu sakatlığı yaşayınca eski ramos olmuyorsun artık. 22-23 sezonunda sıfır sakatlık ama haliyle eski ramos değil. öndeki defansı hiç olmayan üçlüyü taşımak için psg 3'lü defans oynuyor. ramos hayatında 3'lü oynamamış, ramos libero gibi oynuyor. haliyle bildiğimiz sol stoper ramos'tan zaten bahsedemeyiz. psg geçen sezon çok kötü oynuyor, ittire kaktıra şampiyon oluyorlar. yeni sezonda psg'nin ramos'a artık ihtiyacı yok, takımın üstüne yük bile.

    kendine fiziksel olarak bakıyormuş, şöyle kaslıymış falan, geçiniz. asıl o kasları başa bela zaten. bu kadar fiziksel oyunla cristiano ronaldo gibi kendi fiziğinize tapsanız bile o yaşa gelince üst düzey olmaktan çıkıyorsunuz. drogba çin'den gelmiş haliyle galatasaray'da tank gibiydi en başta. 1,5 sezon sonra drogba'nın yürümeye bile mecali kalmamıştı. zaten chelsea ile oynadığımız, onun tamamen yürüdüğü maçta da jubilesini yaptı sağolsun. kendisine kızmıyorum ama dünyanın gelmiş geçmiş en üst düzey fiziksel santrforuna bile yaşlılıkta olan bu. benzema 1 sezon önce ballon d'or ödülünü aldıktan 1 sezon sonra arabistan'a gitmelik kıvama geldi. ne oluyor bu adamlara. çok basit. 35'inden sonra 3-5 ay içinde bile çökebiliyorsun. çünkü yaşlısın. hele 37 yaşındaysan daha hızlı yaşlanıyorsun. daha hızlı geriliyorsun.

    37 yaşındaki ramos'u galatasaray'a kazandırmak sana itibar da getirmez. biraz ilgilerini çekersin ama zaten yaşlıydı diyip şaşırmaktan vazgeçerler. ama avrupalıların kurduğu ama bizi kızdıran bir cümle var ya, bu adamın bu yaşında türkiye'de ne işi var diye. heh işte transfer başarısı budur, itibar da budur aslında.

    kendisi mevcut 37 yaşındaki haliyle bile kötü bir oyuncu mu, asla değil. muhtemelen hala gelse en iyi stoperimiz olur ama bir süreliğine. günü kurtarırız. alıyoruz ama karşılığında neyden vazgeçiyoruz? sol stoper yerli kontenjanından abdülkerim'den mi? hayatında 3'lü oynamamış okan hoca'yı 3'lüye mi zorlayacağız? yeterince fiziksel oynayamadıklarından zorlanan mertens ve oliveira örneği varken bir de stoper mi taşıyacağız? galatasaray'ın euro kurunun hali ortadayken en az 4-5 milyon euroyu daha gömecek bir bütçesi var mı? bunlar yukarıdaki hususlara ek olarak sorulacak sorular.
App Store'dan indirin Google Play'den alın