resim
Uğurcan Çakır
Takım:Trabzonspor
Mevki:Kaleci
Yaş:28
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 820
    şimdi anlaşılamayan bir nokta olduğunu düşünüyorum sözlük yazarları arasında. muslera 2011 yılından beri asya topraklarındaki en iyi kaleci. avrupa sınırlarında prime zamanlarında ilk 10 içine rahat rahat girerdi.
    dünya genelinde de avrupa kalecileri önde olduğu için bana göre yine ilk 10 rahat rahat yazılırdı.
    muslera galatasaray futbol takımı efsanesidir. mükemmel sezonları ve başarıları olmuştur. uğurcan ve altay hatta mert günok muslera'nın kırık bacağıyla oynayacağı kadar performans veremezler.
    ancak muslera 37 yaşında ve bizdeki son senesi. bizim ligimizde yabancı sınırı diye ırkçı ve garabet bir sistem mevcut. bu bakımdan bunu en kolay kaleci yönüyle aşmaya kalkarsan alınabilecek yerli kaleci sayısı bir elin parmaklarını geçmez. bizim olmuş bir kaleciye ihtiyacımız var. alınabilecek en ideal kaleci bence uğurcan. yan yatıp çamura batıyorsa alınabilecek ikinci kaleci bence okan kocuk. adamı bildiğin kullanamadan gönderdik. yani galatasaray'lı taraftarlar seneye muslera gittikten sonra yerine aynısının geleceğini düşünüyorsa yanılıyor. çok zor bir ihtimal aynı kanın uyuşması ve verim alınması. günü kurtarmak için günay falan yazılıyor ancak işte en büyük hata burada. çünkü günay o bir elin parmaklarını geçmeyecek kaleci skalasında yok.
    baktık uğurcan olmuyor, okan da bizden gitti ve en nihayetinde batuhan ne yazık ki yetersiz deniliyorsa ne yapılabilir? yabancı bir kaleci alabiliyor muyuz? şu an kontenjan ve oyunumuzun istediği orta saha transferi yüzünden hayır.
    yerli bir kaleci bulmak ve almak bana göre zorunluluk. bizler kolsuz fatih izledik, orkun uşak ve aykut erçetin ikilisini izledik. hangisi tam tamına cuk diyerek oturdu? yeni gelecek olan da oturmayacak ne yazık ki. burada bile altay yere göğe sığdırılamazken sıradan bir çizgi kalecisi olduğunu ilk sezonunda söyledim. bu bakımdan yerli kaleci beklentimiz muslera gibisi değildir. kerem inan kadar olsun allah bereket versin.
    he uğurcan mı? benim için forma imza şovu falan hikaye. bileğimi kes sarı kırmızı akar diyen adamı sarı lacivert forma altında izliyoruz. kefen giyerim diyen adam sonrasında kefen giymeden bizim formamızı giyiyor. demek istediğim bu dengeler çok farklıdır. bir bakmışsın 2 telefon sonrası galatasaray çatısı altındasın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın