resim
Sergio Ramos García
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:İspanya
  • 684
    transfer edilmemesi gerektiğini düşündüğüm stoper. psg'de çok maça çıkmış olmasını da kriter olacak bir istatistik olarak görmüyorum.

    peki neden? adamın önünde veratti'nin kemik olduğu, yanına vitinha ve(veya) fabian ruiz'in eşlik ettiği savunma ağırlıklı bir orta saha göbeği vardı abicim.

    37 yaşındaki bir stoper için bu yükün altına girmek çok yanlış. özellikle de bizim tandemimizde abdulkerim daha çok öne çıkan, hata yapmaya meyilli olan; nelsson da geride duran, hızıyla hata kapatan konumdayken. tahmin edeceğiniz üzere 37 yaş ve hız pek mantıklı bir denklem değil.

    bu konuyu açayım. hangi maçlar olduğu aklımda yok ama geçen sene nelsson iki ayrı maçta kritik pozisyonda son adam olarak yüzde yüzlük golleri önlemişti. hatta yanılmıyorsam resmi twitter hesabından o pozisyonlar paylaşılmıştı. bu adam o pozisyonları hızı ve çevikliğiyle önledi. nelsson yerine ramos olsa o pozisyonlarda çoktan kademe farkı atılır, gol yenir ve şampiyonluk giderdi. koskoca ramos'un geçmişine lafım yok ama 37 yaşına gelmiş bir stoperi oynatmak bizim için büyük risk.

    bu transferin tek pozitif yanı ramos'un şampiyonlar liginde "last dance" modunu açacak olması olur. ramos gibi kariyerli, isimli biri o modu açınca neler yapabilir, yaşı unutturur mu hiçbirimiz bilmiyoruz. ama gerçekten ligi takacağını sanmam.

    not: bu entry nelsson'un gittiği senaryoya göre yazılmıştır. nelsson kalıyorsa zaten böyle deliliklere hiç oğlu hiç gerek yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın