• 213
    oldukça mesnetsiz ve haksız eleştiriler alan spor yazarı/programcısı.

    orhan'ı 15 yıldır tanırım. can ciğer kuzu sarması, dost değiliz, en son konuşmamızın üzerinden 10 yıl geçmiştir belki, ama blog dönemlerinde beraberdik, uzun yazılar yazdık, tartıştık, fikir ayrılıklarımız oldu, aynı masalarda oturduk saatlerce konuşup yemek yedik kadeh tokuşturduk.

    orhan bulunduğu yere hak ederek geldi. almanya'da yaşayıp hayatını rahatça sürdürebilirdi, ama o zoru seçip türkiye'ye döndü, meşhur "kurulu düzenini" yıktı. günümüzde 15 yıl boyunca uğraşıp iyi kötü edindiğiniz statü ve geliri kısır tartışmaların içine girip tehlikeye atmak öyle dışarıdan bakıldığı gibi kolay değil. uğur'un ekrem imamoğlu çıkışı bile bu ülkede öyle herkesin maçasının yiyeceği bir çıkış değil. zira bu sektörde çok büyük paralar dönmüyor ve bu insanlar artık 40lı yaşlara doğru gidiyorlar. bu korkaklık veya yağcılık değil, içinde bulunduğunuz şartları ne için feda edeceğinize karar vermek ve tartmak. emre de aynı şekilde kazıyarak geldi, hak ederek.

    orhan da yorum konusunda saha içinde kalmayı seçti. ne bunun için ne de bu yıldız davalarından kendisini eleştiririm. zaten bu konuda görüşünü bile bilmiyoruz. açıkçası eleştiren de haksızlık ediyor. boyun eğenlerin ülkesinde 1-2 kişiden zapata olmasını bekleyemezsiniz. insanlara eleştiri yaparken şunu da düşünmek lazım, bu tür orta seviye kurumlarda çalışan siz olsanız uzun yıllar çalışarak edindiğiniz hayat standartını, kahramanlıklar için bozar mısınız? kaçınız bunu yapabilir? hele hele konu, temcit pilavı gibi daha iddiayı ortaya atan kulüp başkanının bile 3 ayda bir karar değiştirdiği saçma sapan bir yıldız konusuysa. kaçınız bugün çıkıp "ben bu kurumun parçası olmayı reddediyorum" dediğinde 1 yıl sonra onun bu çıkışını hatırlayacak. buyurun uğur, hükümetin kanalında çalışırken, muhalif bir paylaşım yaptı, ne yaptık? başka bir şey için yine yerin dibine sokuluyor. orhan bugün yıldız mevzusundan malum kurumdan ayrılsa, 1 yıl sonra bilmem hangi hakem hatasını konuşmuyor diye eleştirilir yine yerin dibine sokulur. insanlara kendilerinden habersiz misyonlar yükleyip sonra da bu yüklenen misyonu yerine getirmedikleri zaman (doğal olarak, çünkü haberleri yok ve konunun muhattabı değiller) saldırmayı bırakmak lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın