• 7
    normal sezonu batıda la lakers'ın, doğuda ise cleveland cavaliers'ın zirvede bitirdikleri sezon.

    yine dolu dolu geçti normal sezon. sözlükte bile hararetli tartışmalar yaratan kobe bryant vs lebron james rekabeti, new jersey nets'in 0-18'lik başlangıcı ile tarihe geçmeleri*, portland trail blazers kadrosunun koç dahil neredeyse tamamının sakatlanması**, allen iverson ve gilbert arenas hadiseleri ilk akla gelenler.

    sanırım iverson ve gilbert arenas'a ayrı parantez açmak gerekiyor. kızının teşhis konulamayan hastalığı, alkol problemi, eşiyle boşanma davası derken iverson bu sezon basketboldan koptu. geri dönmesi de şimdilik zor gözüküyor. benim gibi birçoklara basketbolu sevdiren adamın bu durumlara düşmesi pek hoşumuza gitmiyor tabi. arenas olayı ise fıkralıktı. soyunma odasında takım arkadaşına silah çekmesi sezonun geri kalanı kaçırmasına neden olsa da, yine de hapis cezası almadan yırttı. tabi bu kendisine milyon dolarlara mal oldu. şaka mısın olm...

    kobe ve lebron'u bir kenara koyarsak, bu sezona damga vuran oyuncu kevin durant'dı. lebron ile süren sayı kralı mücadelesini kazanarak nba tarihinin en genç yaşta sayı kralı olan basketbolcusu ünvanını aldı. uzun boyu, uzun kolları ve top hakimiyeti ile ligin süperstarları araına girdi. steve nash'e de bir kaç kelam etmek gerekiyor sanırım. ligin asist kralı ünvanını tekrar ele geçirdi. phoenix suns'ı bir ara tek başına sürükledi. dünyada tek rakibi xavi'dir. madem istatistiklerden söz açıldı ribaunt ve blok kralı malumunuz dwight howard, top çalma kralı ise rajon rondo oldu. çaylaklara kısa bir göz gezdirirsek brandon jennings fırtına gibi başlayıp, aynı hızla yere çakılsa da sezon sonunda iyi bir şekilde toparlayabildi. tyreke evans ise yılın çaylağı olması muhtemel. sacramento kings'i taşıyan adamdı bu sene. darren collison da chris paul'un sakatlığında büyük çıkış yakaladı, neredeyse all star istatistikleri yakalayarak.

    bizimkilerden de bahsetmezsek olmaz. hidayet türkoğlu hakkında çok yazdık çizdik. tekrara gerek yok. (bkz: #351902) ne o toronto'ya alışabildi, ne de toronto hido'ya. hidayet hakkında düşünülenler pek iç açıcı değil oralarda. bir raptors forumuna girmek yeterli anlamak için. mehmet okur'un bu seneki performansını ise 2'ye ayırabiliriz. all star arasından önce ve sonra diye. allstar arasından önce son yılların en düşük sayı, en düşük ribaunt ortalamasını ve şut yüzdesini tutturmuşken, aradan sonra bildiğimiz mehmet gibi oynamaya başladı. playoff'a oldukça formda girecek. ersan ilyasova ise normal sezonda iyi bir performans gösterdi diyebiliriz. en azından kendini artık kabul ettirdi. beklentilerin aksine sezona oldukça iyi başlayarak ilk 5'e yerleşmişti ersan. sezonun ortasına doğru ise takımla beraber onun da performansı bir hayli düştü ve ilk 5'teki yerini kaybetti. ersan gibi takımın parçası olan basketbolcularda takımın performansı direk olarak basketbolcuyu da etkiliyor. zira sezon sonunda takımla beraber ersan da ivme yakaladı ve playoff'a kalabildiler. ersan ise 10.4 sayı 6.4 ribaunt ortalamalarıyla gayet dişe dokunur ortalamalar tutturdu. bu arada hidayet 11.3 sayı 4.6 ribaunt, mehmet ise 13.5 sayı 7.1 ribaunt ortalamaları tutturdu.

    playoff eşleşmeleri ile bitirelim:

    doğu konferansı

    cleveland cavaliers - chicago bulls
    orlando magic - charlotte bobcats
    atlanta hawks - milwaukee bucks
    boston celtics - miami heat

    batı konferansı

    l.a. lakers - oklahoma city
    dallas mavericks - s.antonio spurs
    phoenix suns - portland trail blazers
    denver nuggets - utah jazz

    bu da normal sezonda takımlar veya oyuncularla ilgili her türlü istatistiği bulabileceğiniz adres:

    http://www.hoopsstats.com

    (bkz: iyi zıplayan kazansın)
App Store'dan indirin Google Play'den alın