• 3
    belki biraz çağdışı bir yorumda bulunacağım, ancak bana göre lüks, ötesinde saçmalıktır. elbette bizim gibi takımlar için.

    manchester city, real madrid, barcelona gibi takımlar için belki öncelik olabilir, hatta pep guardiola, julien nagelsmann gibi hocalar için taktiklerinin en önemli kısmı bile olabilir. buna da itirazım yok.

    şu ayağı iyi konusu, esas önceliği defans yapmak olan oyuncular için bu kadar da mühim olmamalı. sen bir defans oyuncusu isen, senin öncelikli görevin rakibe geçit vermemek. burada çizgi kalecisi, libero kaleci, hamleli stoper, kule defans, çakılı bek, libero, çapa ön libero gibi kendi içerisinde farklı tarzlar olabilir. ama hepsinde de bu sıfatların karşılığını verebiliyor olman lazım.

    senin mevkin defanssa ve ana görevin defans yapıp rakip hücumculara geçit vermemek ise bunlar yan parçalar olur en fazla. fiziğin hantal, savunma ve pozisyon alma bilgin zayıf, boyun kısa, markaj ve rakip karşılama özelliklerin kötü ise ayağın zinedine zidane ile aynı olsa ne yazar? ya da tam tersi, top geçer rakip geçmez tarzda bir defans oyuncusu isen, hem havada, hem yerde iyi bir kesiciyken ve hem açık alanda, hem de gömülü defansta pozisyon ve hamle hatası yapmadığın halde, top versek 20 metre dümdüz gidemeyecek durumda olsan kim kötü diyebilir?

    sen gol yeme, yedirme, istersen her karşıladığın top taca çıksın, sanayi sitesine gitsin.

    belki çok çağdışı düşünüyorum, ancak bana göre defans oyuncusunun ana görevi adı üzerinde, defans yapmak olmalı. iyi bir defans yapıyorsan sonra ayağını geliştirebilirsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın