resim
Günay Güvenç
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:33
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 253
    takımımıza katılmasını istemediğim kaleci.

    takıma isteyenlerin çoğu eminim ki sadece galatasaray'a karşı forma giydiği maçlarda gösterdiği performansa göre istiyordur ama galatasaray'a karşı çok iyi oynaması, sezon genelinde de çok iyi bir kalecilik gösterdiği anlamına gelmiyor.

    bunun dışında yerli ve kurtarış yüzdesi yüksek diye de isteniyor ama kazın ayağı öyle değil.

    mesela 34 yaşındaki volkan babacan sizce iyi bir kaleci mi? bence kötü bir kaleci olduğu konusunda hemfikiriz ama geçen sezon 21 maçta ilk 11 başladı ve bu maçlarda 17 gol yemiş, 8 maçta da kalesini gole kapatmıştı. kurtarış yüzdesi de %75.

    aynı şekilde 34 yaşındaki ertaç özbir de bazen öyle goller yiyor ki, ekran başında ben bile çıldırıyorum. buna rağmen 32 maçta 44 gol yemiş ve 8 maçta da kalesini gole kapatmış. kurtarış yüzdesi %73.

    transfer edeceğimiz söylenen 33 yaşındaki günay ise 30 maçta 39 gol yemiş ve 7 maçta kalesini gole kapatmış. kurtarış yüzdesi %77.

    peki bizim batuhan şen?
    karagümrük gibi çok atıp, çok yiyen bir takımın kalesini 18 kez korumuş ve bu maçlarda 33 gol yemiş, 3 kez de kalesini gole kapatmış. kurtarış yüzdesi %73.

    ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki, kurtarış yüzdesi en fazla olan ilk 10 kaleci içerisinde yaşı en küçük isim 24 yaşındaki batuhan şen'dir. batuhan'dan sonra en küçük ismin yaşı da 29'dur.

    şunu anlatmaya çalışıyorum:

    33 yaşındakki günay, galatasaray maçlarında çok iyi. kurtarış yüzdesi %77 ve yerli olduğundan hemen transfer edilsin deniyor.

    e kalecimiz batuhan da, geçen sezon kiralık gittiği takımda icardi'nin penaltısını kurtarmasının yanında çok da iyi oynamıştı. forma giydiği maçlarda kurtarış yüzdesi %73. üstelik yerli ve 24 yaşında...

    yani ikisi hemen hemen aynı özellikteler ama biz gidiyoruz 24 yaşında potansiyelli bir oyuncuyu kiralık vermek istiyoruz ve karşılığında da 33 yaşındaki ismi alıyoruz! hani görmüş geçirmiş tecrübeli bir isim olsa yine eyvallah ama adamın ligde doğru dürüst forma giydiği maçlar, bundan 3-4 sene önce 28-29 yaşlarındayken olmuş.

    günay'dan bağımsız şunu da söylemek istiyorum ki, özellikle de ligimizde yedek kalecinin tecrübeli olmasına gerek yok. mesela trabzonspor şampiyon olduğunda, kalesini 25 yaşındaki uğurcan korurken, arkasında da 26 yaşındaki erce vardı. keza beşiktaş şampiyon olduğunda kalesini 19 yaşındaki ersin korurken, arkasında da 22 yaşındaki utku vardı. biz ise illa ki tecrübeli kaleci diye tutturuyoruz. halbuki iyi kaleciler, iyi takımlarda parlar. elimizdeki oyuncularımıza bu fırsatı versek çok daha iyi olacak ama işte...

    neyse artık başta da dediğim gibi takımımıza gelmesini istemiyorum ama gelecekse de el mecbur destekleyeceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın