resim
José Ángel Esmoris Tasende
Takım:Roma
Mevki:Sol Bek
Yaş:27
Boy:1.71
Uyruk:İspanya
  • 341
    “david y goliat” paylaşımı beni eskilere götürmüştür. football manager’ın 2005-2010 arası oyunlarından biri olması lazım, galatasaray kariyerindeyim şampiyonlar liginde barcelona ayarında bi takıma karşı maça çıkacağım. gazete haberi olarak “david vs goliath” diye başlık geldi önüme. anadolu liselerinin gerçekten anadolu lisesi olduğu son dönemiz, yabancı dillere de deli gibi ilgimiz var. fm türkçe değil o zamanlar, okuduğumuzun yarısını anlasak allah bereket versin. diyorum david vs goliath ne acaba. sonra bi oyunda goliath bombası mı tankı mı ne vardı, devasa bir şey. mitolojiyi de seviyordum. david işte davut peygamber olsa, goliath da mitolojik hikayelerdeki gibi onun kapışıp yendiği bir devdir. mantık olarak gazete haberine de uyuyor. “bekle beni barcelona, geliyorum” dedim, elime verip gönderdiler. :(

    sonradan öğrendim, david peygamber değilmiş ama goliath gerçekten de devmiş. yalnız critical age denen şeyin gözünü seveyim. o zamanlar öğrendiğim kelimelerin, yapıların neredeyse hepsini sözlüğe bile bakmadan tamamen metinlerden, bağlamlardan çıkarıyordum. şimdi o yaşlarıma göre tam bir gerizekalı gibi hissediyorum. bir paragraflık türkçe yazıyı okuyup anlamıyorum.

    bu cüce de takımıza hayırlı olsun. geçen yıl yaptığı asistlerin yarısını yapsa bile harika iş olur, hasretiz temiz asist yapan bek oyuncusuna.

    edit: tttttttttttttttttttt düzeltti sağ olsun, david de davut peygambermiş. benim okuduğum yerde kral olarak bahsettiği için farklı biri sanmıştım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın