resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 503
    fener haberlerini gördüğümde açık konuşayım korktuğum bir futbolcuydu. çünkü bu ligin savunmacılarına çok ters bir isim ve ligde tek başına yarısından fazlası tamamen bireysel olmak üzere 15 gole direkt etki etmesine kesin gözüyle bakıyordum. bunu dzeko ve tadic varken, ana hücum silahı kendisi değilken bekliyordum.

    bize gelmesi tamamen şok oldu benim açımdan. tadic ve dzeko ikilisinin toplamından daha fazla katkı verecek bir isim. bu ikili korkutmadı fakat zaha korkutmuştu. sakatlık veya başka bir şey olmazsa bu ligin altını üstüne getirir. icardi kadar dominant performans vereceğini düşünüyorum. verilmemiştir. işin mali kısmını bir kenara bırakırsak rakipler için geçen sene şampiyon olmuş takıma zaha gibi dominant bir adamın eklenmesi psikolojik yıkımdır. yıllardır premier lig izleyen ve crystal palace maçlarını kendisi için özellikle izleyen biri olarak inanılmaz beğenirim ve dediğim gibi tam süper lig’in altını üstüne getirecek topçudur.

    kendisi hakkında soru işaretlerine de değinmek gerek. subjektif olarak ben zaha’nın set hücumunda da efektif olacağını düşünüyorum. çünkü aslında yetenek seti tam buna uygun. belirli bir alanda enerjisini ofansif olarak kullanabileceği takımlarda yani crystal palace gibi orta alt sıra takımlardan öte galatasaray gibi şampiyonluğa oynayan takımlar kendisine daha uygundu bana kalırsa. crystal palace kontra atak oynayan ve genel olarak hücum planı zaha’ya topu atıp olacakları görmekten ibaret olan bir takımdı.

    problem arkasında angelinho’nun oynayacak olması. okan hoca’nın kendisini son zamanlardaki gibi ikinci forvet olarak konumlandırma ihtimali de oldukça yüksek. okan hoca 4-4-2 formasyonlarını da oynatabilen bir teknik adam sonuçta. ama zaha en iyi performanslarını sol açıkta verdi. eğer angelinho ile önlü arkalı oynarsa bu ikiliyi toplayabilmek çok zor. buna formül nasıl bulunur ben bilmiyorum. okan hoca bulabilirse ama bu onun sanatıdır ve bunu benden daha fazla düşünmüştür kesinlikle.

    sonuç olarak okan hoca’ya ve zaha’ya güvenim tam. zaha transferi şok etkisi yarattı bende. geç de olsa bir entry girdim. sneijder gibi galatasaray’a gelmeden önce de özel olarak sevgi beslediğim isimlerden biri. bence premier lig takip eden herkes zaha’yı ve kapasitesini biliyordur. zaha’nın youtube videolarını seyretmedim ama az çok izleyende nasıl bir etki bıraktığını tahmin ediyorum. dolayısıyla maçını izlememiş ama skills videolarını izlemiş renktaşlara kendisinin skor odaklı olduğunu fakat kollektif oyuna da yeterince katıldığını söylemeliyim. bana kalırsa kadrodaki bütün kanatlar kadar en az katılıyor. savunma boyutuna ise apayrı bir entry girilmeli. fakat kısaca böyle futbolcuların 50-60 metrelik koşular atmasını bekleyemezsiniz. doğru parselleme ve takımdaki doğru profillerle bunu dengelemek zor değil. okan hoca üstesinden gelecektir. yıllar sonra da çok iyi anılmasını diliyorum. inşallah beraber büyük başarılara imza atarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın