resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 497
    kendisi benim için çok özel bir transfer. 10 yıldır galatasaray’ın iyi transferleri oldu olmadı değil ama bu adam gerçekten benim için özel.

    açmak gerekirse gs 15 günde önce didier drogba‘yı ardından wesley sneijderi indirdiğinde benim içim biraz buruktu. neden? efendim şöyle ki drogba o zamanların imparatoru mourinhonun filiydi, bilemedin nazguluydü, generaliydi. ben ise tam bir haterıydım bu ikilinin doğal olarak sonuçtan elbette memnundum ama bir burukluk vardı. sneijder ha keza aynı şekilde milanlı olan benim için nefret objesiydi, çünkü kendisi yine bir mavili takımın generaliydi. üzerine messiyi elemişlerdi filan. sonra bu akım mauro icardi ile devam etti, interin süper kaptanını da sevmem söz konusu olmazdı ama bu gs yönetimi sürekli bana gol atıyordu, bir bir yedik laflarımızı. arada bi mertens geldi ve tabi gomis’i unutmamak lazım ama bunlar belli yaştan sonra geldiler.

    ama bu adam başka adını bilmediğimiz kartal amblemli londra takımını izleyip ligde kalma serüvenlerine ortak olduysak onun sayesinde, onun yüzünden. crystal palace’ın tabiri caizse ciğerini söküp aldık ben lig düşmelerine kesin gözüyle bakıyorum.

    son sezonlar daha az takip ettim aslında ama hatırladığım zaha kendisine eşlik eden bir kaç iyi oyuncu ile çoğu zaman da tek başına ayakta tuttu takımını.

    defansa yardım işi biraz gönlüne kalmış ama palace takımın ağırlık merkezi kendi kalesine o kadar yakın oynardı ki geriye gelse atak yapma olasılıkları kalmıyordu. bizde zaten buna gerek olacak mı orta saha transferi bunu belirleyecek.

    inceci mi değil mi? zaha atik, aynı zamanda süratli bir oyuncu elbette eskiye göre biraz yaş aldı ama onyekuru gibi bir oyuncu değil asla. çok daha teknik çalım atabilen ve bunu çok seven bir oyuncu o yüzden yapılan faul istatistikleri ortada. hızıyla orada fark oluşturabilen bir oyuncu bizim ligde alasını yapacaktır. arada top ezecektir ama faul çalmayı seven hakemlerin liginde çok faul alacaktır.

    ben izlediğim zamanlarda çoğu zaman solda hatırlıyorum sağda çok nadir geliyor gözümün önüne arada forvet de oynuyordu. daha ziyade ikinci forvet gibi.

    zaniolo-kerem-zaha arkasında onları taşıyacak bir altılıya ihtiyaç duyan bir üçlü. böyle oynatacaksak angelino doğru transfer değil. bir de patrick’e viera eksik orta sahada;)

    zaha kesinlikle oyun kurulumuna katkı sağlamalı, kerem ve zaniolo’da bu eksik çünkü. atak yönümüz sol olacaktır angelinyo ile birlikte diğer kanatta zaniolo boşluklar bulabilir böylece çünkü solumuz güçlü olacak durdurmak zor olacak.

    bitiriciliği hep bir eksik geliyordu bana bakalım burada nasıl olacak. allah sakatlık vermesin ama türkiye liginin çok üstünde bir oyuncu kerem-icardi ile uyum sağlarsa çok farklı şeyler vadediyor. orta saha transferi ve takım boyunu kısa tutabilirsek rahat bir lig izletir bize. şöyle 4-5 hafta kala şampiyonluk yaşasak güzel olmaz mı?

    avrupa arenası çok zorlu, şampiyonalar liginde devam edeceksek çok şansa ihtiyacımız olacak. avrupa ligine kalırsak ben başarılı olacağımızı düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın