resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 494
    inanılmaz yetenekli bir oyuncu. daha da önemlisi ne yapacağını asla kestiremiyorsunuz. bunu premier lig defanslarına karşı yapıyordu bu adam. rakip bekler çaresizce karşısında bekleyip ne yapacağını bekliyordu.

    kendisi için en olumsuz konu ise asla ve asla rakip beki kovalamıyor. bakın crystal palace maçlarını alıcı gözle izlemediğim halde zaha’nın bu durumunu çok net bir şekilde fark ediyordum. yalandan olsa bile kovalamıyor santrafor’un sol çaprazında orta sahanın biraz gerisinde bekliyordu. crystal palace orta sahadan 1 kişiyi sol tarafı kapatması için kullanıyordu.

    bunları anlatmamım sebebi az çok belli olmuştur. biz 4-2-3-1 sistemi ile oynuyoruz. eğer bu sistemde zaha’yı sol kanada yazarsak perişan oluruz. üstelik arkasında bekleyen bek de angelino olacak. abartısız söylüyorum anadolu takımları bile orayı haşat eder. orta sahada iki oyuncu oynatacağımız için o bölgeye oyuncu kaydıracak bir opsiyonumuz da olmayacak. aynı şekilde zaha’yı sağ kanata koysak bile boey üstün defansif özelliklerine rağmen çok yıpranır.

    bu yüzden zaha’yı kullanabileceğimiz tek yer ıcardi’nin arkası olacaktır. galatasaray zaten geçen sezon o bölgede oynattığı oyuncuların hiçbiri on numara değildi. mertens, zaniolo, rashica ve barış kariyerleri boyunca neredeyse hiç on numara oynamadı. okan hoca o bölgede daha çok tamamlayıcı santrafor kullanıyor. zaha dar alan becerisi de üst düzey olan bir oyuncu. o bölgeyi de çok rahat bir şekilde kaldırır. ayrıca rakiplere karşı önlü arkalı oynayacak icardi-zaha ikilisi ile inanılmaz bir psikolojik üstünlük kurabiliriz. bu durumda kerem kendi bölgesi olan sol kanattan da ayrılmamış olur. ama burada oluşacak bir başka sıkıntı ise bu sistemde sağ kanata zaniolo’yu kesinlikle dahil edemeyiz. belki düşük seviye maçlarda zaniolo’yu bu şekilde kullanırız.

    işin özü galatasaray takımı bu sezon içerisinde geçen sezon olduğu gibi net 11 ile oynayamaz. her maça farklı organizasyonlar ile çıkacağız gibi duruyor. bence zaha’nın gelişinden sonra 10 numara transferini de askıya aldık. ıcardi ve rashica’dan sonra biri hucüma yönük biri mücadeleci toplam 2 orta saha alarak yolumuza devam edeceğimizi düşünüyorum. torreira, oliveira, berkan ve 2 transfer ile orta saha bölgemizi beşleyeceğimizi ve bazı maçlarda 4-3-3’e döneceğimizi düşünüyorum.

    süper lig’de oynanacak görece kolay maçlar için;

    torreira-transfer
    zaniolo-zaha-kerem
    ıcardi

    süper lig’de oynanacak zorlu maçlar için;
    torreira-transfer
    rashica-zaha-kerem
    ıcardi

    şampiyonlar ligi maçları için;
    transfer-torreira-transfer(oliveira)
    zaniolo-icardi-zaha

    görüldüğü gibi birbirinden farklı 3 sistem ile maçlara çıkabiliriz. ayrıca yine rotasyonda yer alacak berkan, yunus, barış, mertens, bakambu ve halil gibi oyuncularımızda kendine göre pozisyonlar da bulacaklardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın