resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 6860
    hocayı hala tanıma aşamasındayız. hocayı derken, teknik direktörlüğünü. maç içi reaksiyonlarını, şartlara göre teknik hamlelerini. önceki kariyeri, lig maçları, derbiler derken tanıyoruz fakat tam karakteristiğini yansıtması için hala genç.

    kamp programları, idare ve organize ettiği futbolcu-hoca ilişkisi, kadro mühendisliği ve transferde futbolcu analizleri derken birde resmi maç araya girince zannediyorum konsantrasyonu yüksek olsa bile farklı odaklardan dolayı sahaya tam yansıtamıyor. odağını farklı konulara paylaştırmak zorunda kalıyor.

    nihayetinde saha içi ve öncesi taktik reaksiyonlar dinlenmiş, odaklanmış zihin işi. 2022-2023 sezonu başında da transfer dönemi devam ederken benzer şeyleri yaşamıştı.

    ben her zaman okan hocaya çok geniş kadro vermememiz gerektiğini düşünüyorum. yoğun maç takvimine rağmen gerek yok. kaleciler hariç 18-19 a takım futbolcusu, geri kalanı altyapı veya küçük sözleşmeli gençler. hatta yabancı sayısı konusunda da 12-13’de kalmalıyız. 14’e gerek bile yok. nedenlerini, düşüncelerimi gerekirse ilerde yazarım.

    zalgiris ilk maçında şanslı bir maç geçirdi kendi adına, mağlup ayrılsaydık ister istemez olumsuz yansıyacaktı ikinci maçta, hava daha negatif olacaktı. her şeye rağmen takımımızda tempolu futbolcu sayısı çok olduğu için 70. dklar sonrası rakip oyundan düştü ve sonuca gittik.
    (bkz: 25 temmuz 2023 zalgiris galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın