• 552
    türkiye şampiyonu galatasaray'ın, aramızda kalite farkı olan litvanya liginin şampiyonu zalgiris'i ön eleme turuna ortak etmemesi gerekirdi. kağıt üzerinde avantalı skor alsak da, taraftara turun ortada olduğunu hissettirmek eski kabusları hatırlattı. bu yüzden de hocaları da oyuncuları da eleştirmek bir yere kadar haklı. kapanan takıma karşı elimizdeki oyuncu setinin yetersiz olması gibi bahanelerin de yeri yok, alsaydın o zaman derler.

    böylesi maçta kimse eleştiriye itiraz etmeyecektir. ama sosyal medyadaki çığ etkisi ve en keskin lafı söyleme ihtiyacı ile, "bir yere kadar eleştiri"deki o bir yer kolaylıkla aşılıyor ve eleştiriler çığrından çıkıyor. geçen sezon övdüğümüz birçok futbolcunun biletini ilk maçtan kesiyor ve daha ilk resmi maçtan hocanın futbol bilgisini, oyun okumasını, forma adaletini tartışmaya açıyoruz. oyuncuları ilk maçtan 3e 5e bakmadan satmaya çalışanlar, ınstagramına gidip sövenler oluyor. hocanın çok fazla röportaj vermesiyle bu maç performansı arasında gereksiz korelasyonlar kuruyoruz.

    sonuçta 180 dakikalık bir maçın ilk yarısını oynadık ve skor berabere. bu kadar kalite farkı varken bu skor hiç tatlı değil elbette. bu sezon bu kadar yatırım yapılmışken bu maçı güle oynaya geçmemiz gerekirdi. bunu unutmuyorum. ama bazı şeyleri de hatırlatmak gerekiyor:

    - oyuncularda ikinci maçın olduğunun bilinciyle suni çimdeki bu maçı kazasız belasız atlatma hissi oluşabiliyor. işin ikinci yarısını evinde ve emin olduğun zeminde oynanacağını bilmek illa ki oyuncuları etkiliyor.

    - atılan uzun topta, savunmadaki son oyuncunun konsantrasyon kaybından ilk golü yedin. bu maçta orta sahanda torreira-de paul bile olsa bu tarz gole yapacağın bir şey yok. nelsson da öyle tek golle üstü çizilecek oyuncu değil. talihsizlik bu gol yani.

    - kabul litvanya takımı tamam kötü ama; o kadar da futboldan bihaber berbat, yıkık bir mahalle takımı değil. geçen sene isveç şampiyonu malmö'yü 2 maçta da yenip elemişler. bizim bir sonraki turda olası rakibimiz olan ve çok daha iyi olduğunu düşündüğümüz ludogorets'i evlerinde yenmişler. tur uzatmalara gitmiş ve ludogorets 120. dakikada attığı golle anca eleyebilmiş.

    - galatasaray'ın bunlara baktırmaması ve işi çoktan bitirmesi lazımdı katılıyorum ama liginde son 3 sezonun şampiyonu zalgiris bu sezon ikinci sırada. 23üncü haftanın oynandığı ve ilk 2 takımın koptuğu ligde, zalgiris ile liderin oynayacağı maç sezonun en önemli maçı. o maç da önümüzdeki pazara denk gelmiş. yani bizim maçtan 3 gün önce ligin en önemli maçına çıkacak rakip. normalde avantajları olan liglerinin çok evvelden başlaması durumu, bu kez dezavantaj yaratabilir.

    ben, ilk maçtan gerekli dersleri alan takımımızın bu turu kabus görmeden geçeceğine inanıyorum. biz de takımın ders almasıyla yetinir, onları okuldan atmaya çalışmazsak daha iyi olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın