resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 462
    2009 yaz tatilinde bir sabah uyandım, galatasaray.org'a girdim. açılış sayfasında "abdul kader keita galatasaray'da" yazan bir görsel var. o zamanlar kap falan yok. transfer sonuçlandığında resmi sitenin girişine o futbolcunun fotoğrafı konularak transferin resmen bittiği ilan ediliyordu. keita'nın kim olduğuna dair hiçbir fikrim yoktu. o zaman da hala şimdi olduğu gibi sadece galatasaray'da oynayan oyuncuları biliyordum çünkü ben futbol sevmiyorum, galatasaray seviyorum. sonra bu herif bir geldi, ön eleme maçları falan çılgın atıyor. sezona da sanırım 6'da 6 yaparak çok iyi başlamıştık. sanırım seriyi bitiren maçtı, 27 eylül 2009 galatasaray eskişehirspor maçında keita'nın bir asisti var ağzım açık kalmıştı. kendi etrafında dönerek rakibi geçti, sonra topu iki dokunuşla çizgide tutup sağ kanattan yardırdı. kara tren lakabının videolu tanımı gibi bir asistti. sonra malum o sezon düşüşe geçtik yazın da adama doyamadan gitti falan.

    zaha'yı tanımıyorum. fenerle transfer söylentileri çıkana kadar adını da duymamıştım ama burdaki hemen hemen herkes hayran adama. yeni keita olacağını söylüyorlar. umarım olur. keita benim gördüğüm izlemesi en keyifli futbolculardan biriydi. yalnız ben bu arkadaşın vücut tipini keita'dan çok onyekuruya benzettim. keita daha kalıplı, vurdu mu yıkıp geçecek bir görüntüye sahipti. zaha daha çok fit, atletik ve çok daha kıvrak göründü bana.

    nerede oynayacak, kim kesik yiyecek falan hiç umrumda değil. o kadar parayı bağlayıp alan adamlar eminim bunun hesabını da yapmıştır. ben bu adamın bize sunacaklarının tadını çıkaracağım. umarım 10 küsur yıllık keita hasretinin mükafatıdır bu transfer.

    takımımıza hayırlı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın