• 542
    sezonun ilk resmi maci oldu ve mac sonrasi atmosferiyle de hizli bir giris yaptik. cabuk gaza gelen bir camiayiz malesef, iyiyi de abartiyoruz, kotuyu de. bana gore gereksiz bir telas icinde cogu taraftarimiz, hele bu sozlukte insan biraz daha anlik duygularini dizginleyen, olaylari derin dusunebilen insanlar gormek istiyor, ama bolca kahvehanedeki dayilar gibi agresif yorum okuduk gorduk. bu ulkede bu yuzden basariya ulasmak zor, ama basariyi korumak daha zor oluyor. sampiyonluk sonrasi ikinci seneyi kazasiz belasiz gecen takim da cok nadir cikiyor zaten. bu sene de bizim acimizdan bol kaosla gececek, bunu ongormek zor degil. zaten rakiplerimizin derdi bir basariyi yakalayan takimi ornek alip oraya cikmak degil, onu kendi seviyelerine cekmeye calismak. bizim bu tarz kaos ortamindan kendimizi siyirmamiz gerekirken kendi taraftarimizin da isi zorlastirmasi aci...

    neyse, mac ozelinde gidersek elbette iyi bir oyun oynayamadik, sonuctan da memnun degiliz. gonul isterdi ki bu seviyelerde plajdan da gelsek, rakip ligin ortasinda da olsa kalite koyup istedigimizi alabilsek, cogu buyuk avrupa kulubu gibi. yine malesef benzer bahaneler yuzunden istedigimiz gibi bir oyun goremedik. bence rakip gayet musaitti, disli bir takim degil, sert kapali bir savunma da yapamadilar. hatta opsiyonlarin bollugu bizim oyunculari afalatti cogu pozisyonda. kerem-yunus-baris-zaniolo 4lusuyle sabaha kadar gol bulamayabilirdik, malesef totalde dogru pasi, dogru siddette atacak, veya dogru yerde sut/calim kararini verebilecek bir oyun akli gosteremediler, bu bu maca has bir sey de degil. icardi buralari iyi toparliyordu, oyle bir hucum aklini aradik. bu macta da icardi'yi aradik demek istemiyorum elbette ama gercek bir santrfor sartti, bakambu da olsa goller cikarabilirdik bence bu 4lunun herhangi bir 3uyle. sergio'dan kendi adima mutluyum, daha 2-3 gun once yazmistim, bu turlarda ihtiyacimiz var mertents ve sergio'nun tecrubesine diye. ikisi de gerekeni yaptilar bence kendi adlarina, hele ki sergio hazirlik maclari da oynamamisken. berkan ve nelsson icin, hatta angelino icin soyleyecek farkli bir lafim yok, yazilan elestirilere katiliyorum. abdulkerim ve muslera bence iyilerdi, gayet konsantre sekilde islerini yaptilar. boey de bence kendi seviyesinde olmasa da iyi mac cikardi.

    istanbul'da rahat bir mac cikaracagimizi dusunuyorum, savruk daginik bir oyun oynamadik, hazir olmadigimiz, fazla konsantre olmadigimiz, alisik olmadigimiz bir suni cimde oynanan macti sadece. keyiflerin kacmasi dogal, kazanma istahi olan bir camiayiz, ama bu takim sampiyon olarak on eleme oynuyor. herhalde bunu cok uzun yillardir ilk kez yasadigimiz icin gozlere garip geldi. genelde boyle on elemeler avrupa liginde oynanir, o takim da haliyle onceki seneyi 4-5.sirada falan bitirdigi icin yeni kuruluyor olur, taraftar zaten gergin gecerdi ekran basina. bu takima neden bu kadar sabirsiz bir tutumla yaklasildi garip geldi bana, hele hele daha zalgiris'i yenemiyorsak nasil ilerleyecegiz mantigi nasil bir mantiktir. gecen sene ligin basinda icerde giresun'a (kume dustuler) yenilip nasil sampiyon bitirdik acaba, nasil mumkun oldu ki(?)
App Store'dan indirin Google Play'den alın