• 533
    maçtan notlar:
    - sadece biz değil, maalesef hocamız okan buruk da oldukça romantik. iki tane dribling yapıp iki tane şut attı diye barış alper yılmaz'ın forvet olabileceğini düşünüyor. bunu yine deneyebilir ilerde fakat maç boyu kapanacağı kesin olan, defans bloğunu çok kalabalık tutacağı ortada olan, oldukça fizikli bir takıma karşı asla sırtı dönük oynayamayan, top tutamayan, araya top bırakamayan barış alper yılmaz'ı forvete koymak ileri atılan her topun aynen geri dönmesi demek.
    - zaniolo'nun makul bir fiyata elden çıkarılması gerekir. 20-25 m euro'ya razıyım. o parayla da rashica bir an önce takıma katılmalı. geldiği günden beri bazen olağanüstü anlık performanslar izletti. fakat, asla takımın bir parçası olamadı. şimdiye kadar rashica'nın yaptığı gibi akıllı paslaşmalar, geriye yardım vs. gibi takım oyununu yükseltecek aksiyonların hiçbirini göstermedi. zaha da gelince, zaniolo'nun olduğu takımda işler iyice karışacak. ikisi de takım oyunundan ziyade bireysel yetenekleriyle oynayan oyuncular.
    - angelinho'nun rolünü okan buruk'un daha spesifik hale getirmesi gerekiyor. kerem'in angelino'yla iş birliği yapmaktan imtina ettiği bir maç izledik. ikinci yarıdaki angelinho uzun zamandır görmediğimiz kadar iş yapmaya teşne bir sol bek izlenimi verdi.
    - kadro mühendisliğindeki hatalar nedeniyle, okan buruk bazen çaresiz kalıyor. angelinho çıkınca yerine girmesi gereken kazımcan karataş'tı. tabi dubois'ye artık iki kanatta da oynamasının çok zor olduğunu anlatmak kazımcan'a anlatmaktan çok daha zor. tek tehlike yaratma potansiyelleri son dakikalarda içeri şişirip fiziksel üstünlüklerini kullanmaktı, bunu engellemede de kazımcan'ın dubois'dan çok daha mahir olduğu açık.
    - sergio oliveira, daha iyisini alana kadar hep oynayacaktır. zira mertens de.
    - zalgiris gibi bir takımın tek bir silahı vardır. iyi kapanıp öndeki afrikalı oyuncularına topu hızlıca atıp ani ataklarla çıkmak. bunu tahmin etmek için, buna göre oynamak için klopp olmaya gerek yok. bu apaçık ortadayken nelsson ile rakibin hızlı forvetinin 10 kere birebir kalması ciddi bir taktiksel hata.
    - şampiyonluk sonrası her takımda egolar şişer. her oyuncu yavaş yavaş kendini yıldız sanmaya başlar. beklentilerin artmasıyla da alınan kötü sonuçlardan sonra herkes birbirini suçlamaya başlar. oyuncuların birbirlerine duyduğu güven sarsılır. bizi bekleyen en büyük tehlike bu. gomis ve mata gibi soyunma odasında ağırlığı olan iki çimentonun da yokluğunda bizi çok zor bir yıl bekliyor. umarım okan buruk bu işi kotarabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın