• 6870
    her sene kadroyu sil baştan yapıp başarı bekleyen ana rakibimiz.

    geçen sene kullandıkları yabancıların neredeyse tamamını ya elden çıkardılar ya da çıkarmaya çalışacaklar. crespo, rossi, osayi, g. henrique, szalai, valencia, arao, lincoln, joao pedro ya gönderildi ya gönderilecekler listesinde, belki batshuayi de o kervana katılabilir. osterwolde ve luan peres kesin kalacak gibi duruyor. şu an kadrolarında 17 yabancı görünüyor. eklemelerin de gelmesi bekleniyor. haliyle hızlı bir futbolcu satışı işine girmeleri gerekecek yoksa sözleşme fesih süreçlerine girerlerse hem maliyetli olacak hem süreç uzayacak.

    genel olarak son dönemde futbolcu satışından iyi paralar kazansa da takıma katma değer kazandırma konusunda pek parlak görünmeyen bir kulüp. yaşı büyük ama kariyerli oyuncu transferiyle bu sefer taktik değiştirmişler fakat sanırım en doğru tanım şu olacak ali koç yönetimi için; takım kurarken sınavdan yalnızca geçer not almaya çalışan lise öğrencisi gibi çalışıyor kafaları. evet sınıfta kalmaz kadroları ama takdir teşekkür de almaz. hep sınırda, tepeye taşıyacak hamleleri yapmayı beceremiyorlar.

    yabancı kaleci transferi sonrasında yerli sağ bek (mert müldür veya zeki çelik), ferdi ve olası cengiz ünder transferi ile üç yerli kuralını yerine getirmeye çalışacaklar. ara ara da ismail yüksek, mert hakan, irfan can kahveci arasında dönüşümlü bir yerli serpiştirecekler ilk on bire. yetecek mi? yine "eh" olarak kalacaklar bence. orta sahadaki eksiklerini kapatmaları zorunlu görünüyor. üstelik ne mert müldür ne zeki çelik sınıf atlatacak kalitede bek performansı sunmayacaktır. hele ki olası bir ferdi kadıoğlu sakatlığı vs tamamen çaresiz bırakabilir.

    ne diyelim, umarım bu yolda uzun yıllar devam ederler. her sene farklı farklı kadroları yenmek daha zevkli oluyor. öbür türlü tekrara girer, canımız sıkılırdı. dünyanın farklı yörelerinden futbolcuları kendi bünyelerinde toplayıp galatasaray'ın ne kadar büyük olduğunu görmelerini sağlıyorlar. sağolsunlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın