• 1
    bu konu üzerine artık bir yazı yazma vakti geldi. ilk olarak wilfried zaha transferimizin hayırlı olmasını diliyorum. fenerbahçe'nin aylardır peşinde koştuğu adamı kısa bir süre içerisinde takıma katabilmemiz hem biz taraftarlar için harika bir duygu oldu hem de aylardır fenerbahçe'nin kapısında yattığı oyuncuyu onların elinden almak beşiktaş'a karşı transfer çalımıyla elde edilmiş tadic transferi sonrası havalanan fenerbahçe'yi gerçek dünyaya döndürdü... benim zaha konusunda oyuncunun kalitesinden bağımsız kadro mühendisliği açısından bazı çekincelerim bulunmakla beraber bunu benim değil okan hocamızın düşünmesi gerekli ki en güzel şekilde süreci yöneteceğinden sonuna kadar eminim.
    burada zaha transferimizden ziyade beni bu yazıyı yazma motivasyonuna iten aşağıda linkini paylaştığım haber.
    https://twitter.com/.../1683557772158287876

    bakın bundan taa 10 sene önce yaptığımız drogba transferi hala bizim referansımız oluyor. nicolo zaniolo gibi wonderkid transferimizde roberto mancini referans oluyor. angelinho transferimizde belki de juan mata nın ve belki de albert rieranın bilmediğimiz ama çok muhtemel bir referansı bulunuyor. burada benim esas vurgulamak istediğim o dönemlerde bizim gibi ekonomik açıdan kırılgan olan bir ülkede verdiğimiz belki lüks sayılabilecek ücretler bize sonraki senelerde yararı dokunuyor.
    buradan lütfen şu yanlış anlaşılmasın "yıldız oyuncu" almak için ekonomik anlamda saçma anlaşmalar yapmayalım ya da tüm takımı daha önce "yıldız oyuncular" ile doldurarak "asker oyuncular"ın önemini göz ardı etmeyelim.
    ben gerçekten takımımızın finansal durumuna önem veren bir galatasaray taraftarı olarak iş hayatına girdiğimden beri anladığım bir şey var. evet, maliyet konularında dikkatli olmak kesinlikle önemli ama futbol dediğimiz spor bakkal dükkanı işletmek değildir. futbol dediğimiz bir "show business" tır. bokunu çıkarmadığımız takdirde belli pr transferleri yapmak zarardan ziyade fayda sağlayacaktır. mesela geçen seneki juan mata transferimiz. performans olarak yeterli miydi çoğunlukla hem fikir olarak bence değildi. ancak 1.75 milyon euro gibi futbol dünyası için ufak bir rakama belki 15-20 sene pr'ımızı yapacak bir yoldaş edindik. bu ters tepebilir miydi? evet edebilirdi ama bunlarda belli çaplı riskler.
    tekrarlıyorum genç oyuncu transferi, altyapı oyuncuları ya da asker oyuncuların önemi gibi konuları kesinlikle göz ardı etmiyorum, aksine vurguluyorum. ama bu iş bir show business olduğunu ve belli network'lerin sağladığı avantajlar emin olun maliyetten çok fayda sağlayacaktır. "muhasebeci taraftar" ın "finansçı taraftar"a dönüşümü şart.

    burada diğer bir eleştirim ise beinsport ve tff'ye. allah aşkına bu ligin potansiyeline saçma sapan sebeplerden ket vurmayın. küçük olsun bizim olsundan ziyade bu ligi global ölçeğe açın. bu ligin gerçekten potansiyeli var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın