resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 376
    zaha'nın transferiyle birlikte, muhtemelen iki farklı formasyon düşünülebilir. ilki, ıcardi'nin yanında ikinci forvet olarak zaha'nın olacağı, kerem'in sol önde oynayacağı 4-2-4 gibi bir diziliş hayal ettiriliyor. bu düzenlemeye göre, lucas toreira'nın yanında kimin oynayacağı önemlidir. fred benzeri bir futbolcunun bu rolde muhteşem olacağı düşünülüyor, ancak transferi zor olabilir. kerem demirbay ile birlikte fred ya da parades tarzında bir oyuncunun takıma katılması elzem görünmektedir. dönen reboundları toplayarak ve hücumu yeniden başlatarak, zaha, ıcardi, zaniolo ve kerem'i desteklemek ve bu dörtlüyü geriye doğru minimum koşu yaptırtmak hayati bir rol oynayacaktır. ayrıca, angelino'nun da varlığı düşünülürse, bu muhteşem hücum hattını taşıyabilmek önemli bir challange. rashica da mutlaka takımda olmalıdır, 60 maçlık sezonda, bazı maçlarda rashica aslında büyük bir savunma gücü olacaktır.

    ikinci formasyon 4-2-3-1 gibi görünüyor. solda zaha, ıcardi'nin arkasında kerem , kerem'in de geçen yıl zaman zaman oynadığı rolde yer alacak gibi duruyor. sağda ise zaniolo yer alacak ve yine yönlendirici ve taşıyıcı orta saha oyuncusunun bu düzenlemeye dahil edilmesi gerekecektir. zaha'nın katılımıyla birlikte, sergio oliveira'yı neredeyse hiçbir formasyonda görmemiz mümkün olmayacak gibi. toreira'nın yanında kaliteli bir orta saha oyuncusuyla, özellikle şampiyonlar ligi'nde, zaha'nın geçiş oyuncusu olarak kullanılacağı görülecektir. örneğin, meşhur arsenal deplasmanında zaha, takımı hızla rakip sahaya taşıyacak ve geçiş oyununda büyük etki yaratacaktır.

    sonuç olarak, zaha'nın katılışıyla takımın farklı formasyonları deneyebileceği ve onun etkileyici performansının takıma büyük bir artı katacağı aşikardır. yüksek tempolu ve etkileyici bir oyun tarzıyla, zaha'yı keyfle izleyeceğiz. hoş gelmiş, sefa getirmiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın