resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 3434
    tarihin en iyisi. günümüz sporlarının bir çoğunda tarihin en iyisi olmak çok zordur. takımlı sporlarda ise çok çok daha zordur.

    eğer 100 metreci bir atletseniz, tarihin en iyi rakamlarını koşar ve tarihin en iyisi olursunuz. usain bolt bunu yaptı. ama takım sporlarında bu biraz daha zordur. bunun iki sebebi var: birincisi futbol, basketbol vs. gibi takım sporları eskisine göre çok daha rekabetçi. yetenek havuzu inanılmaz geniş. antrenman teknikleri, diyet teknikleri ve tıbbi gelişmelerle birlikte artık çok sayıda oyuncu potansiyeline ulaşabiliyor. globalleşen ve artık mısır'dan bangladeş'e kadar her ülkeden oyuncu çıkıyor. ikincisi ise eskiye olan özlem. yeninin eskisinden iyi olduğunu kabul etmek her zaman zordur. mesela sözlük yazarlarının yaş ortalamasını da düşünrsek biz hagi ile büyümüş bir nesiliz diyebiliriz. futbol ile yeni yeni tanıştığımız çocukluk yıllarımızda hagi bizde öyle bir etki yarattı ki de bruyne'yi transfer etsek ve bizde harikalar yaratsa bile "hagi bir başkaydı" diyeceğiz. işte bu pele ve maradona isimlerinde de geçerli bir durum. eskiler asla kabul edemiyor yeni bir adamın daha iyi olduğunu. kaldı ki eskiden dar yetenek havuzunda başarı kazanmak daha kolaydı. brezilya'nın 50 ve 60'larda kazandığı dünya kupaları ile günümüz dünya kupaları aynı değerde değil. ancak bunu kabul etmek istemeyen birine kabul ettirmek imkansız bir şey.

    ancak lionel messi öyle şeyler başardı ki, bu yukarıda bahsettiğim zorluklara rağmen 2-3 tane apaçi ronaldo fanı dışında dünyadaki herkesi ikna etti. kariyerini bitirdiğinde 8 balon d'or, 4 şampiyonlar ligi şampiyonluğı, 1 dünya kupası şampiyonluğu, binlerce gol, yüzlerce asists, ve on binlerce insanın ağzını açık bırakacak klipler bırakacak. hem yetenek hem de kariyerinin uzunluğu açısından goat'lığı tartışılamayacak seviyede bir performans koydu.

    miami ile ilk maçında da müthiş bir frikik golü atmış. seni özleyeceğiz leo.
App Store'dan indirin Google Play'den alın