• 5
    bu sacmalik onaylanirsa bizim de 38 sampiyonlugumuz hayirli olur. var mi oyle bir zorbalik? artik ulkemizde hukuksuzluk oyle bir boyuta ulasti ki biraz lobi yapan biraz sesi cikan istedigi yalani kabul edilebilir olarak diretebiliyor.

    amerika’da misal iki amerikan futbol takimi new england patriots ile pittsburgh steelers’in 6sar super bowl’u, yani lig sampiyonlugu bulunuyor. yanilmiyorsam bu ikili en fazla kazanan takimlar. tabi bu sayilar ilk superbowl’un oynandigi 1967 yilindan itibaren kabul edilen sayilar. amerikan ulusal ligi 1920 tarihinde kurulsa da super bowl sistemi 1967 yilinda geldigi icin, takimlarin sampiyonlugu o sezondan itibaren kayda geciyor.

    simdi pittsburgh steelers cikip benim pittsburgh lyceum adi altinda 1899-1910 arasi iki (2) sampiyonlugum var, futbol 1967’de baslamadi tarihimizi yok sayamazsiniz muhammed ali’yi, james dean’i hice mi sayiyorsunuz !!1!! dese talebi kabul edilmez ustelik diretirse de muhtemelen agir playoff veya draft mahrumiyeti cezasi alir. ayni mantik green bay packers takimi ben 1960 sampiyonlugumun tescilini istiyorum lombardi, louie anderson, andy anderson’i hice sayamazsiniz :( dese yine playoff veya draft mahrumiyeti alir.

    ama ulkemizde ulkenin simarik cocugu biraz lobi yapinca istedigi kabul olacaksa biz de masaya yumrugu vurup burada 20 kusur milyon galatasarayli var arkadas ne oluyor dememiz lazim.

    edit: 1970 yazmisim ama ilk super bowl 1967’de oynanmis.
App Store'dan indirin Google Play'den alın