resim
Gedson Carvalho Fernandes
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.83
Uyruk:Portekiz
  • 3450
    taraftarımızın hassasiyetinin artık son bulması gereken futbolcu. bjk’nin sözleşmeli futbolcusu. daha adı bile geçmeden ortaya atılan “çalım” muhabbetinden bile bu kadar gürültü kopması hoş değil.

    kendisi iyi futbolcudur; ama aşırı abartılıyor gs ve bjk taraftarları el ele. çok ciddi zaafları var defalarca yazıldı çizildi. orta sahası taylan - berkan - cicaldau olan takıma iş yapardı; fakat şu an kendisinin benzer özellikli; ama daha üst klasmanı adamlara erişebilecek gücümüz var. kaldı ki elimde bir imkan olsa ve “yakın geçmişten torreira’nın yanına bir box to box getireceksin” denilse, 2020-21 ikinci yarı gedson değil 17-18 ilk yarı badou ndiaye getiririm. badou’nun duran toplar hariç tüm özellikleri misli misli iyidi gedson’dan. zaten yarım sezon tutabildik. elbette ki 2023 yılında 20’lerin ortadındaki gedson yerine, 30’luk badou’yu tercih ederim demiyorum. fakat bu adam sanki tarihimizin en faydalı 2-3 figüründen biriymiş gibi bakılmasına da karşıyım. dediğim gibi osmanlıspor’dan gelen badou kendisinden çok daha verimliydi ve sene içi çok defa yedek kalan gedson’un aksine devamlıydı. badou’yu ilk 20’ye bile almaz çoğu taraftarımız ama gedson neredeyse tarihimize geçecek seviye gibi konuşuluyor.

    yine söylüyorum rakipte diye ve tarihin en beceriksiz yönetiminin marifetiyle çalım yedik diye kendisine mundar da demiyorum, pislik de atmıyorum. evet kadroda olsa iş yapabilirdi. ama bu kadar ah vah edilecek, ikamesi imkansız bir futbolcu falan değil. bjk aldığında bizim açımızdan avantajları ligden düşme potasına iten kalitesiz orta sahamıza acil ve çok ekstra kalite sağlaması, fatih hoca’nın istemesi, takıma alışkın olduğu için zaman kaybettirmeden tak koy verim al olmasıydı. ama bugün bu maddelerin hepsi geçerliliğini yitirdi.

    özetle salın artık adamı arkadaşlar. iyi topçu; ama prime badou ile aynı kadroda olsa muhtemelen yedeği olacak bir futbolcu için bu kadar ah vah gereksiz.

    o değil de prime badou - torreira hattı hayali bile adamı zevke getiriyor. gedson medson değil de öyle bir ciğersiz presçi box to box düşse keşke es kaza bir yerden. yeminle ön alan presinden, rakibi yormadan ve fizik gücünden her 3 maçın birini falan bu ikili alır tek başına.
App Store'dan indirin Google Play'den alın