resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Benfica
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 5131
    süper lig futbolcusu.

    ya şampiyonlar liginde ya uefa avrupa liginde oynayacağız. şampiyonlar liginde kerem aktürkoğlu ve angelino kanadını işlemeyecek bir rakip takımla karşılaşmamız imkan dahilinde değil. her takım ceza kesecek kapasitede olacaktır. angelino ve kerem arkalı önlü oynadığında son torbadan gelen takımlara dahi o kanatta diş geçiremeyiz. hücumda da ben angelino'nun kerem ile anlaşabileceğini düşünmüyorum. kerem sürekli final işlerini deneyen ve "beyler durun, şimdi ben bir şey yapacağım" şeklinde zamanı durdurup hamle yapan bir oyuncu. ya dediğini yapar asist veya gol olur ya da geçiş hücumu yedikten sonra paldır küldür geri koşarsın. ortası olduğunu düşünmüyorum.

    işin diğer kısmı, kerem geçen sene yanılmıyorsam borja sainz ile beraber en çok çalım yiyen hücum oyuncusuydu. fizik yapısı ve tarzı gereği kerem istese de savunma yapamaz, zaniolo ise canı istemediği için savunma yapmaz, istese yapar. bir kanatta canı istemediği için diğer kanatta istese de yapamayacağı için savunma yapamayan iki futbolcu aynı anda sahada olmamalı.

    üçüncü mesele kerem'in açık alanda patlayıcılığı yok. barış alper veya zaniolo gibi savunma oyuncularının teke tek kalmaktan korkacağı bir isim değil. çabukluğuyla, ani driplinleriyle hızlı futbolcu illüzyonu yaratıyor ama esasen kerem açık alanda hızlı değil. açık alanda korkutucu olmayan bir hücumcuyu da oyuna çok ekstra şeyler katmıyorsa kanatta oynatmak israftır.

    velhasıl kerem ile şampiyonlar ligi hayali kurmak beyhude. lig özelinde illaki yine skor yapacaktır, yine "adam şu kadar asist şu kadar gol attı neyini beğenmiyorsunuz" dedirtecektir ama bu ligin benim nazarımda hiçbir hükmü yok. avrupa maçlarını oynadıktan sonra daha açık ortaya çıkacak bir gerçeklik bu. bir an önce play off maçı gelsin, yüksek nabızlı maçlara çıkalım da takımın röntgeni şöyle güzelce çekilsin istiyorum.

    benim için barış alper yılmaz'dan daha önde olmayan bir oyuncu özetle. bay'ın vaat ettiği şeylerin avrupa futbolunda çok daha geçerli olduğuna inanıyorum. kerem tam bir süper lig oyuncusu ama her süper lig oyuncusu da çok iyi futbolcu değildir. vardır böyleleri. berkan'ın, barış alper'in falan teklif alıp kerem'in avrupa'dan teklif alamaması da bu konuda açıklayıcı bir örnek bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın