resim
Dominik Livaković
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Kaleci
Yaş:29
Boy:1.88
Uyruk:Hırvatistan
  • 124
    fenerbahçe'nin transfer edeceği konuşulan hırvat kaleci.

    öncelikle kulübü dinamo zagreb, 6 yıldır şampiyon olan bir takım. eğer 2016-2017 sezonunda da şampiyon olsalardı, üst üste 18 kez şampiyon olacaklardı. şu an ise 18'de 17!

    bu ne demek oluyor?
    hırvatistan ligi, dinamo zagreb'in tekelinde demek. böyle bir takımda parlayamayan oyuncu gitsin kumda oynasın.

    hırvatistan ise 2018 dünya kupasında 2. olurken, 2022'de üçüncü oldu. birbirleriyle oynama alışkanlığı, disiplin gibi etkenlerden dolayı kim girerse girsin başarılı oluyor. evet, livakovic son dünya kupasında çok iyi bir performans gösterdi ama dediğim gibi taş gibi bir takım oldukları için 2018'deki subasic de parlar, 2022'deki livakovic'de. hatta fener taraftarının istemediği altay da o takımda parlardı.

    yani şunu anlatmaya çalışıyorum,
    hem zagreb, hem de hırvatistan milli takımının yukarıda da yazdığım gibi birbirleriyle oynama alışkanlığı, disiplin ve daha birçok nedenden dolayı kazanma alışkanlığı var.
    mesela barcelona örneği vereyim. guardiolo döneminde puyol, pique, busquets, dani alves, xavi, iniesta, messi gibi futbolcuların içerisinde çok zayıf bir halka vardı: kaleci victor valdes!
    bana kalırsa iyi bir kaleci olmaması ve takımın zayıf bir halkası olmasına rağmen baya bir parladı. neden? çünkü o eşsiz takımın etinden sütünden yararlandı. barça'dan ayrıldıktan sonra ise m. united'a gitti ama sergilediği performansla yerden yere vuruldu. zaten sonrasında da kadroya alınmadı.

    livakovic'de de böyle olacağını düşünüyorum. belli bir standardın üstündedir ama fenerbahçe o standartta değil. defans tandemi yeni; daha doğrusu bütün takım yeni ve oynama alışkanlıkları yok. bunun yanında ileri hattı da yaşlı oyunculardan kurulu. böyle bir ortamda sivrilmesini pek mümkün görmüyorum. illa ki birkaç maç panter modunu açacak ama sürekliliği olmayacak. tıpkı altay gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın